Θύμα της φωτιάς στη Μαγνησία, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουλίου, φέρεται να είναι γυναίκα που διέμενε σε τροχόσπιτο με τον σύζυγό της. Το τροχόσπιτο στον οικισμό Χοροστάσι, στον Αλμυρό Βόλου, φέρεται να κάηκε όταν η περιοχή, γεμάτη με ξερά χόρτα, παραδόθηκε στις φλόγες

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε για να συντρέξει, όμως, όταν έφτασε στο σημείο, οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγός της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Το ζευγάρι βρισκόταν σε κάποιο ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Χοροστάσι της Μαγνησίας, όπου τους κύκλωσαν οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυρού, παράλληλα με το μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο.

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στο 293ο χλμ. ξέσπασε φωτιά, η οποία πέρασε και τη νησίδα της Εθνικής Οδού.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκος, η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι, ενώ νωρίτερα τους είχε ζητηθεί να απομακρυνθούν. Όπως είπε, ο σύζυγος της γυναίκας τούς είπε ότι η γυναίκα του κάηκε στο τροχόσπιτο. Το ζευγάρι παρέμεινε στην παραλία -στα τρία μέτρα από τη θάλασσα- παρά τις εκκλήσεις για εκκένωση.