Έπειτα από τις συνθήκες ακραίου και παρατεταμένου καύσωνα σε όλη τη χώρα, το σκηνικό του καιρού αλλάζει.

Σήμερα στα βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται ξαφνικά μπουρίνια και καταιγίδες, κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης (27/07) σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Διδυμότειχο, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, να δημοσιεύει μια χαρακτηριστική φωτογραφία.

Δείτε τη φωτογραφία:


Υπενθυμίζεται ότι οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, προβλέπονται να υποχωρήσουν έως και 14 °C σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Τετάρτης (26/07). Η θερμοκρασία θα επανέλθει κοντά στον μέσο κλιματικό όρο, δηλαδή τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη (27/07)

Σήμερα, Πέμπτη, στην ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 8 με 10 βαθμούς). Οι μέγιστες θα φτάσουν στα βόρεια τους 32 με 33, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.