Κατέληξε ο 67χρονος μελισσοκόμος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από σοβαρά εγκαύματα που υπέστη όταν πήγε να σώσει τα μελίσσια του από τη φωτιά που ξέσπασε στις 26 Ιουλίου στην Κάτω Τιθορέα.

Ο άτυχος άνδρας είναι το έκτο θύμα των πρόσφατων πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα. Αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και διασωληνώθηκε και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου και δυστυχώς έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σώσει το βιος του, ωστόσο η μάχη με τις φλόγες ήταν άνιση.

Στους έξι οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Δύο κτηνοτρόφοι, 41 και 45 ετών έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο και στο Βελεστίνο αντίστοιχα όταν προσπάθησαν να σώσουν τα ζώα τους από τις φωτιές.

Νεκρή βρέθηκε με εκτεταμένα εγκαύματα στις 26 Ιουλίου στο Χοροστάσι Αλμυρού μία γυναίκα στο τροχόσπιτο όπου διέμενε με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και ο σύζυγός της – που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του δίπλα στο όχημα – δεν είχε καταφέρει να την απομακρύνει, ενώ είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση από το 112.

Τον τραγικό απολογισμό συμπληρώνουν και οι δύο πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκαν όταν το canadair με το οποίο επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας συνετρίβη την Τρίτη 25 Ιουλίου. Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς ήταν 34 ετών και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης 27 ετών.

Στις 2 Αυγούστου κατέληξε ακόμα στο νοσοκομείο εθελοντής πυροσβέστης από τη Ρόδο, που μεταφέρθηκε εκεί καθώς αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 40χρονου, που επιχειρούσε 10 ημέρες στις πυρκαγιές στο νησί, αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας, με τους οικείους του να ζητούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και κατά πόσο οι άοκνες προσπάθειές του στο πύρινο μέτωπο ήταν αυτές που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν.