Στενεύει, πλέον, ο κλοιός για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το Σάββατο αναμενόταν η λήψη γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες, ενώ οι τελευταίες στιγμές του 29χρονου αποτυπώνονται σε οπτικό υλικό, που βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τις διατάξεις που εκδόθηκαν από την 25η τακτική ανακρίτρια, το Σάββατο επρόκειτο να γίνει στη ΓΑΔΑ η λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους της φονικής συμπλοκής στην Νέα Φιλαδέλφεια, την περασμένη Δευτέρα, συγκεκριμένα από τους 105 συλληφθέντες, προκειμένου να μπορέσουν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν τον δράστη της δολοφονίας του 29χρονου.

Οι Αρχές ευελπιστούν μέσω του γενετικού υλικού, των καμερών ασφαλείας και των άλλων στοιχείων που είναι συγκεντρωμένα στη δικογραφία, να φτάσουν στο δράστη, καθώς μέχρι στιγμής όλοι οι κατηγορούμενοι τηρούν αρνητική στάση και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την ανθρωποκτονία.

Οι τελευταίες στιγμές

Τα στιγμιότυπα που υπάρχουν στην δικογραφία και απ΄τα οποία φαίνονται οι τελευταίες στιγμές του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, σοκάρουν. Όπως φαίνεται από τις εικόνες, στις 23:08.07, ο 29χρονος κινείται τραυματισμένος μπροστά από το περίπτερο και στη συνέχεια φαίνεται άγνωστο άτομο να προσπαθεί να τον συγκρατήσει όρθιο.

Είναι οι στιγμές που κάνει προσπάθεια να σταθεί όρθιος, να μην τα καταφέρνει και στη συνέχεια να καταρρέει μπροστά στο περίπτερο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα φαίνονται από τα στιγμιότυπα, άτομα προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στιγμιότυπα με τους μαυροφορεμένους χούλιγκανς να είναι συγκεντρωμένοι λίγο πριν τις 23:00 έξω από το γήπεδο, εξοπλισμένοι με καδρόνια και φωτοβολίδες.

Ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε την Παρασκευή πως στην δικογραφία υπάρχει οπτικό υλικό που δείχνει έναν δράστη και μόνο του το θύμα δέχεται από πίσω τη μαχαιριά.

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη», ζητά ο αδελφός του θύματος


Στα δικαστήρια βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου και ο αδελφός του αδικοχαμένου 29χρονου, οποίος ζητά την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο αδελφός του θύματος, συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους της οικογένειας, προσήλθε ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας και δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην υπόθεση. Υπέβαλε ένα υπόμνημα με το οποίο ζητά να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις προκειμένου να διαλευκανθεί η δολοφονία του αδελφού του.

Ζητά μεταξύ άλλων να συλλεχθεί όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς στα σύνορα αλλά και από τους σταθμούς του τρένου, που χρησιμοποίησαν οι Κροάτες χούλιγκαν, και επιπλέον ζητά την ανάσυρση όλων των στοιχείων από τις ηλεκτρονικές συσκευές των κατηγορουμένων, που έχουν κατασχεθεί από τις αστυνομικές Αρχές.

Ο αδελφός του θύματος ζητά να εξετάσουν οι Αρχές εάν οι χούλιγκαν είχαν μισθώσει κατοικίες στην Ελλάδα, άρση του απορρήτου και να κληθούν μεταξύ άλλων και μάρτυρες.

«Ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου», ψέλλισε έξω από τα δικαστήρια.