Το κατώφλι του ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Χανιών πέρασε ο 53χρονος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από την Κρήτη που συνελήφθη τη Δευτέρα, με καταγγελίες από τρεις πολίτες, για απόπειρα εκβιασμού και χρηματισμού, όπως και ο γιος του, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην περιοχή της Αττικής και κατηγορείται για συνέργεια. 

Ο άνδρας αυτός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ενώ η δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι βαρύτατη και αφορά κακουργηματικές κατηγορίες, και συγκεκριμένα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.


Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος στον 53χρονο Χανιώτη και για συνέργεια στον γιο του.

Χθες το μεσημέρι ο 53χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, αφού ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο στα Χανιά, όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και έτσι γύρισε στα κρατητήρια.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, της οποίας ο 53χρονος ήταν πρόεδρος, κάνει λόγο για προσβολή, τονίζοντας ότι θίγεται το κύρος τους και καταδικάζουν τις φερόμενες πράξεις.

Καταγγελίες

Τρεις τουλάχιστον καταγγελίες υπάρχουν από πολίτες, εκ των οποίων οι δύο αναφέρουν ότι εμφανίσθηκε σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της δημοτικής Αρχής προκειμένου ο ίδιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία ενοικίαζαν,απαιτώντας από τους πολίτες να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μη συμμετέχει ο ίδιος στον διαγωνισμό και να τον κατοχυρώσουν οι πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση γυναίκας από την οποία απαίτησε 30.000€ ώστε να μην ενδιαφερθεί για ένα κυλικείο. Χάρη στις δράσεις της συγκεκριμένης γυναίκας ο άνδρας αυτός συνελήφθη, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 7.900€.

Υπάρχει ακόμα μία καταγγελία από έναν πολίτη, δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να του έδωσε το ποσό των 120.000€ προκειμένου να τον προστατεύσει από τις επιπλοκές που είχε από μία εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση. Του παρείχε επί της ουσίας προστασία. Μάλιστα, ο άνδρας φέρεται να πούλησε το αυτοκίνητο και το σπίτι του ώστε να δώσει τα χρήματα στον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Συνελήφθη και ο γιος του

Μαζί του έχει συλληφθεί και ο 29χρονος γιος του, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην περιοχή της Αττικής.

Ο 53χρονος κατηγορείται για «εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος», ενώ ο 29χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος είναι γιος του αξιωματικού, συνελήφθη για συνέργεια σε εκβίαση.

Και οι δύο σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή, ενώ παράλληλα σε βάρος τους, εκτός από την ΕΔΕ, έχει τεθεί και το μέτρο της διοικητικής διαθεσιμότητας.

Οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ερευνώνται σχολαστικά, καθώς η δράση του φέρεται να είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ειδικότερα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής (σ.σ. Χανιά), απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στην Κρήτη κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη για συνεργεία σε εκβίαση».

Πηγή: ΕΡΤ