Η απόκτηση ενός ακινήτου, ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας που έλεγαν και οι παλαιότεροι, είναι όνειρο για κάθε Έλληνα και μερικές φορές αυτό το όνειρο είναι εφικτό, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που… δεν μπορούμε καν να ονειρευτούμε οι περισσότεροι.  Υπάρχουν «παράδεισοι» ακινήτων και στην Ελλάδα, ωστόσο όμως είναι μόνο για… εκατομμυριούχους

Το Live News παρουσίασε κάποιους από αυτούς. Σπίτια πολυτελή, σε ειδυλλιακές τοποθεσίες ή με μοναδική θέα γεμάτη ιστορία. Αλλά... και πολύ ακριβά.

Μερικά από τα πιο ακριβά στην Ελλάδα παρουσιάζει γνωστός οίκος στην Αθήνα που αξίζουν πολλά εκατομμύρια.

Στο αστρονομικό ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ πωλείται το οίκημα Majestic Athens στο κέντρο της Αθήνας επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα την Ακρόπολη.

Πρόκειται για ένα οίκημα 2.133 τ.μ. που διαθέτει 2 επαγγελματικά οικήματα και 10 διαμερίσματα, με τα ρετιρέ του να βλέπουν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Οι εσωτερικοί χώροι προσδίδουν μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας, με τη χρήση μαρμάρου και ξύλου σε όλη την ιδιοκτησία.

Οίκημα Agnes

Ακολουθεί το οίκημα Agnes, το οποίο είχε ανοίξει τις πόρτες του το 1837 ως το πρώτο ξενοδοχείο της Αθήνας με το όνομα Αίολος. Το κτίριο έκτασης χιλίων ογδόντα τετραγωνικών μέτρων πωλείται στην τιμή των 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται στη γωνία της Αιόλου με την Αδριανού.

Στο υπόγειο, σημαντικά μνημεία, όπως κίονες, πλάκες, επιγραφές και αρχαίο πηγάδι, ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους και έχει δοθεί άδεια για τα ευρήματα να παραμείνουν στην ιδιοκτησία, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν και θα επισημανθούν με γυάλινα δάπεδα και φωτισμό.

 Mediterranean Treasure

18 εκατ. κοστίζει και η εντυπωσιακή βίλα που βρίσκεται στη Σκιάθο, συνολικής επιφάνειας 2.084 τ.μ., που ονομάζεται και όχι αδίκως Mediterranean Treasure, δηλαδή θησαυρός της Μεσογείου.

Αποτελείται από οκτώ διαφορετικά κτίρια, το καθένα με θέα στη θάλασσα και άμεση πρόσβαση στην παραλία.

Μέσα στα δέντρα με πισίνα που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτομα και θέα θάλασσα σχεδόν από κάθε δωμάτιό του.

950 τ.μ. μέτρα όπου μπορεί κανείς να φιλοξενήσει φίλους και να χαλαρώσει χωρίς να ενοχλείται από κανέναν διαθέτει η βίλα Λιλ. Βρίσκεται σε μια μικροσκοπική χερσόνησο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη και κοστίζει μόλις 12 εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες.

Το οίκημα διαθέτει συνολικά δεκαπέντε υπνοδωμάτια και σουίτες, τζακούζι, γυμναστήριο, πισίνα και πολλούς κοινόχρηστους χώρους για φιλικές συνεστιάσεις, ακόμα και πάρτι.