Στην περιοχή της Λέσβου εντοπίστηκαν 101 παράνομοι μετανάστες σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος.

Στην πρώτη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 56 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του νησιού.

Όπως ανακοινώθηκε, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με κατεστραμμένο τον αεροθάλαμό της. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε αρχικά στον λιμενίσκο Πέτρας και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.



Στη δεύτερη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 23 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή νότια Αγριελιάς Λέσβου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, με είκοσι τρεις επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας ΚΥΤ «Μαυροβούνι», ενώ η λέμβος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Τέλος, στην τρίτη επιχείρηση του Λιμενικού εντοπίστηκαν 22 αλλοδαποί, στη θαλάσσια περιοχή «Παλιός» Λέσβου.

Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού που βρισκόταν και αυτό σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή λέμβο, με είκοσι δύο επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια παραδόθηκαν και αυτά σε στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας ΚΥΤ «Μαυροβούνι», ενώ η λέμβος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.