«Οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε χωριά στο τρίγωνο Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, έχουν γίνει 90 διασώσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;», με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Είπε πως επιχειρήσεις γίνονται και σε χωριά κοντά στον Πηνειό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Τα περισσότερο συμβάντα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή κυρίως ανάμεσα στο τρίγωνο που δημιουργούν οι οικισμοί Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μιλάμε για τα χωριά που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτό το τρίγωνο αλλά και όλα εκείνα τα χωριά που βρίσκονται κοντά στον Πηνειό.

Τα ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει από το πρώτο φως, ήδη είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις και για τη μεταφορά εγκλωβισμένων και για τη μεταφορά τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν σταματήσανε οι επιχειρήσεις, μόνο τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έλαβε συνολικά 1.881 κλήσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν 90 διασώσεις από διάφορες πληγείσες περιοχές.