Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν γίνει στα ελληνικά χρονικά σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (11/09), καθώς έξι αλλοδαποί έχασαν τη ζωή τους μέσα σε αυτοκίνητο σε περιοχή της Αρτέμιδας, όπου στήθηκε η φονική και πρωτοφανής ενέδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαδόπουλου για την ΕΡΤ, ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από αστυνομικούς, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.


Οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σημείο έπειτα από καταγγελίες για πυροβολισμούς, εντόπισαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες, που ήταν πλαστές.

Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υπήρχαν νεκρά πέντε άτομα, ενώ ένα έκτο βρέθηκε πεσμένο τραυματισμένο θανάσιμα πίσω από το όχημα. Το ένα θύμα που κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει δέχτηκε αρκετές σφαίρες από κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν περισσότερους από 25 κάλυκες, που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα όπλα της δολοφονίας έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά.

Η πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είναι ότι τα θύματα είναι αλλοδαποί, πιθανότατα Τούρκοι. Οι έξι νεκροί έφεραν πάνω τους κάποια έγγραφα ταυτοποίησης, τα οποία δεν φαίνεται να είναι γνήσια.

Έρευνες

Η Αστυνομία ψάχνει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αναζητά μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ενδεχομένως να δώσουν περαιτέρω στοιχεία και ψάχνουν να δουν αν υπήρχε κάποιο κρησφύγετο στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός του οχήματος εκτελέστηκε από πολύ μικρή απόσταση. Κατά τις ίδιες πηγές, οι Αρχές αναζητούν ένα μαύρο αυτοκίνητο καθώς και μία μοτοσικλέτα.