Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας από διάφορους δήμους της χώρας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούν να κάνουν τα σπίτια τους κατοικήσιμα - όσοι εξ' αυτών μπόρεσαν να μπουν σε αυτά - δίνοντας μάχη με τη λάσπη, μετά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Ειδικότερα, ένα φορτηγό, με τον δήμαρχο επικεφαλής, ξεφορτώθηκε στις αποθήκες του δήμου Τρικκαίων. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, μετέφερε ο ίδιος στα Τρίκαλα τη βοήθεια που προσέφεραν οι κάτοικοι δήμου της Αττικής.

Η βοήθεια και η συνδρομή που δέχονται οι πληγείσες περιοχές από άλλους δήμους επεκτείνεται και στην προσφορά μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα, πέντε δήμοι της χώρας συνέδραμαν τάχιστα στο έργο της αποκατάστασης ζημιών στην πόλη και τα χωριά του δήμου Τρικκαίων. Οι δήμοι Γρεβενών, Σερβίων, Ιωαννιτών, Λαμιέων και Κοζάνης ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, και προσέφεραν οδηγούς και μηχανήματα, για να συστρατευθούν στο έργο της αποκατάστασης ζημιών. Αυτά τα οχήματα εντάχθηκαν στον στόλο του Δήμου Τρικκαίων και οι χειριστές τους τα χρησιμοποίησαν ή τα χρησιμοποιούν με βάση τις ανάγκες και τον σχεδιασμό.

Παράλληλα, οι 43 Επιτροπές Κρατικής Αρωγής που συγκροτήθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν το έργο της καταγραφής και εκτίμησης. Οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούνται επιχορήγησης για την αντιμετώπιση υλικών ζημιών, ίσης με ποσοστό της ζημίας που θα εκτιμηθεί από τις Επιτροπές.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ