Η τιμή του λίτρου στη βενζίνη έχει προσπεράσει ήδη τα 2 ευρώ και δεν προβλέπεται να μειωθεί τη φετινή χρονιά, ενώ όλες οι ενδείξεις τείνουν πως το ίδιο θα συμβεί και με το πετρέλαιο θέρμανσης

«Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, όταν αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, η τιμή του θα είναι ακριβότερη από πέρυσι», είπε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας των Βενζινοπωλών Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος.

Σχετικά με την τιμή της βενζίνης ανέφερε: «Η πρόβλεψη της τιμολόγησης είναι ότι θα έχουμε άνοδο στην τιμή της βενζίνης και τις δύο επόμενες μέρες και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση, το πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων κανείς δεν το ξέρει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανήλθε στα 2,013 ευρώ ανά λίτρο και την 1η Ιουλίου ήταν στο 1,863 ευρώ ανά λίτρο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και με βάση αυτά τα στοιχεία οι μέσες τιμές της αμόλυβδης σε νομούς αγγίζουν ακόμα και τα 2,254 ευρώ ανά λίτρο.