Eναντιώνεται η ΑΔΕΔΥ, με την απεργία της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου, στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ δεν είναι λίγα τα συνδικάτα που έχουν εκδώσει μαζικά καλέσματα.

Ωστόσο, ένα αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Μετρό, αφού παρ΄ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί με στάσεις εργασίας, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, ύστερα από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ.

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ


Οι εργαζόμενοι είχαν βγάλει ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας ότι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο με δικό της σημείωμα, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι «σας ενημερώνουμε πως αύριο, Πέμπτη 21/09, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά», σε πλήρη αντιδιαστολή με τη διάθεση των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία, η οποία αποφασίστηκε νωρίτερα ύστερα από πολύωρη σύσκεψη.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, το τοπίο ήταν «θολό» σχετικά με το εάν θα συμμετείχαν οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ στις κινητοποιήσεις.