Ο πνιγμός του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη τον περασμένο Αύγουστο στους Φούρνους Ικαρίας προήλθε από μπλέξιμο του ποδιού του σε σημαδούρα, όπως τόνισε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στο Star, ο δικηγόρος της μητέρας, Γιάννης Μαρακάκης. Προ τριών ημερών έγινε το μνημόσυνό του, όπου οι γονείς του εμφανίστηκαν συντετριμμένοι, ανήμποροι να διαχειριστούν την οδυνηρή απώλεια.

Όπως είπε ο Γιάννης Μαρακάκης, το αγόρι κάθε μεσημέρι συνήθιζε να πηγαίνει με τα ξαδέλφια του στην παραλία που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρούν η μητέρα και η γιαγιά του στο νησί για να κάνει μπάνιο.

Πνιγμός 11χρονου: Ήξερε να κολυμπά πολύ καλά

Η συγκεκριμένη παραλία είναι ακριβώς δίπλα από το λιμάνι, είναι αρκετά ρηχή και ο μικρός Χρήστος, όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, γνώριζε πολύ καλά να κολυμπά.

Διέψευσε, μάλιστα, τα σενάρια που είχαν ακουστεί ότι το παιδί ήταν φαγωμένο και γι’ αυτό πνίγηκε ή ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα.



«Εκείνη την ημέρα είχε τοποθετηθεί στο σημείο, όπου κολυμπούσε το παιδί, μια συστοιχία από σημαδούρες. Φαίνεται αρχικά ότι υπήρξαν πλημμέλειες, αλλά αυτό θα φανεί. Το παιδί πνίγηκε γιατί μπλέχτηκε το πόδι του στο σχοινί της σημαδούρας και μάλιστα κατά τέτοιον τρόπο που ήταν αδύνατον να το ξεμπλέξει. Αυτό περιέγραψαν οι άνθρωποι που το βρήκαν και το έβγαλαν στην ακτή», είπε ο κ. Μαρακάκης.

Πνιγμός 11χρονου: Εξετάζεται από το Λιμενικό η σημαδούρα


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, η σημαδούρα είχε τοποθετηθεί στο σημείο τη μέρα εκείνη που σημειώθηκε η τραγωδία.

«Η σημαδούρα ήταν κάτι καινούργιο που τοποθετήθηκε στο σημείο, όπου το παιδί συνήθιζε να κολυμπά μπροστά από το σπίτι του. Κατά την προσωπική μου άποψη, μου φαίνεται λογικό να του κίνησε την περιέργεια κι έγινε ό,τι έγινε», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Η επίμαχη σημαδούρα έχει απομακρυνθεί και εξετάζεται από τον πραγματογνώμονα του Λιμενικού. Στη συνέχεια θα εξεταστεί και από τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας. Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς πρέπει να απαντηθεί ποιος έδωσε την εντολή να τοποθετηθούν οι σημαδούρες κι αν η τοποθέτησή τους έγινε ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Όσο για το πώς είναι η μητέρα του μικρού, ο κ. Μαρακάκης δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες και αρκέστηκε να πει ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.