Μεγάλα ύψη βροχής στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αναμένονται από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο.

«Από τη Δευτέρα 25/9 έως τουλάχιστον και την Πέμπτη 28/9 θα μας απασχολήσει ένα "σύστημα" το οποίο θα δώσει βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως βλέπετε, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό μοντέλο πρόγνωσης) που αφορούν στον αθροιστικά ύψη νερού που θα σημειωθούν στην επικράτεια από τις βροχές του προσεχούς 4-ημέρου, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου», αναφέρει.

Μεγάλα ύψη βροχής στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

«Τα προγνωστικά στοιχεία εμένουν στο σενάριο ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν δυστυχώς στη Θεσσαλία. και μάλιστα κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας», σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, ο οποίος συνεχίζει τονίζοντας ότι: «Πέραν της Θεσσαλίας που πιθανότατα θα δεχθεί τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, φαίνεται ότι θα επηρεαστούν επίσης με μεγάλα ύψη βροχής και τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, των δυτικών Σποράδων και της κεντρικής Στερεάς. Στην Αττική αναμένονται σχεδόν γενικευμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη (διότι Δευτέρα και Τρίτη θα είναι πολύ τοπικές). Δεν διαφαίνεται όμως κατά την προσωπική μου άποψη κανένας κίνδυνος. Τοπικά μπορεί να έχουμε κάποιες ισχυρές βροχές αλλά δεν θα έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια».

Βετλίωση του καιρού από την Πέμπτη

«Θα είναι μια κακοκαιρία, όχι τόσο σφοδρή όπως η «Ντάνιελ», αλλά που όμως μπορεί και πάλι να δημιουργήσει προβλήματα, και ειδικά στη Θεσσαλία που τα εδάφη είναι πολύ κορεσμένα και δεν μπορούν να δεχτούν παραπάνω ύψη βροχής διότι και λίγα ακόμα χιλιοστά θα οδηγήσουν σε εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, δυστυχώς», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.