Στα Τρίκαλα η αναμενόμενη νέα κακοκαιρία προκαλεί προβληματισμό, αλλά και τρόμο στους κατοίκους. Δεκάδες πλημμυροπαθείς από Φαρκαδόνα και Κεραμίδι ενόψει της νέας κακοκαιρίας μεταφέρονται στον (πρώην) προσφυγικό καταυλισμό Κουτσόχερου, προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στέγης, όπως μεταδίδει η Ελπίδα Κουτσογιάννη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Βασίλη Σιώμου και Ελπίδας Κουτσογιάννη για την ΕΡΤ,  αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες του δήμου να κρατηθούν τα αναχώματα στο Κεραμίδι… το χωριό που βυθίστηκε στο νερό και τη λάσπη με το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Από τα 80 σπίτια που έχει το χωριό, μόνο τα 5-6 έχουν διασωθεί, τα υπόλοιπα «πνίγηκαν» όλα στο νερό. «Είναι θαύμα που δεν μας έπιασε στον ύπνο, αλλιώς θα ήμασταν όλοι νεκροί», λέει στην κάμερα της ΕΡΤ κάτοικος του χωριού.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές των Τρικάλων που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όπως στον Παραπόταμο, το Γλίνο, το Βαλομάνδρι, τα Μεγάλα Καλύβια, τη Φωτάδα, τη Φανερωμένη και τους Γεωργανάδες.