Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει αυτό που συνέβη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην Αίγινα, καθώς ένα 14χρονο αγόρι φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής του μέσω απαγχονισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο, το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Οι πρώτες αναφορές μιλούσαν για ένα παιδί το οποίο είχε πέσει θύμα μπούλινγκ, ωστόσο, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο 14χρονος ήταν μαθητής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και την περασμένη Παρασκευή είχε πάει κανονικά στο σχολείο του. Εκείνη την ημέρα, δε, το γυμνάσιο είχε οργανώσει εκπαιδευτική εκδρομή. Παρ’ όλα αυτά, ο νεαρός δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του και βρέθηκε απαγχονισμένος σε απομακρυσμένη περιοχή. Σύμφωνα με συγκεκριμένες πηγές, το παιδί είχε πάρει απόφαση να κάνει το απονενοημένο διάβημα. Μιλούσαν, μάλιστα, για ένα σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, το οποίο αποτυπώνει απογοήτευση για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Γι’ αυτό και χθες προέκυψαν πληροφορίες που μιλούσαν για ερωτική απογοήτευση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον 14χρονο.

«Είναι μεγάλη η θλίψη που αισθανόμαστε όλοι μας για το χαμό ενός τόσο νέου παιδιού» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμος Αίγινας. «Από την πρώτη στιγμή ο δήμος μας συνεργάστηκε με ψυχολόγους για τη στήριξη της οικογένειας, ενώ με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ζορμπά ζητήθηκε ενίσχυση ειδικών για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών του νησιού μας» προσθέτει.

«Πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και να ελαφρύνουμε το βάρος τους. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του» καταλήγει. Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, αντί στεφάνου για την απώλεια του μαθητή τους της Β’ Γυμνασίου, αποφάσισαν να καταθέσουν χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο Νοσοκομείο Αιγίνης ο «Άγιος Διονύσιος».

 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME