Πρωτοφανής ήταν ο όγκος βροχής που έπεσε και πάλι στον Βόλο με την επέλαση της κακοκαιρίας Elias. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τον Σεπτέμβριο στην περιοχή έπεσαν 307 τόνοι νερού. Όσο δηλαδή έχει βρέξει στην Αθήνα τα τελευταία… δυόμιση χρόνια!

Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ειδικοί δείχνουν ότι είναι σαν να δημιουργείται μια νέα στατιστική, καθώς το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά-σιγά ο μέσος όρος. Στην κακοκαιρία Daniel στον Βόλο καταγράφηκαν 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο. Λίγο λιγότερους, δηλαδή 307 τόνους νερό ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στην κακοκαιρία Elias.

Αυτό σημαίνει ότι τον φετινό Σεπτέμβριο στο Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό. Έβρεξε όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια.

Και μπορεί η κακοκαιρία Elias να τελείωσε αλλά από αύριο, Παρασκευή ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχές. Προσοχή και πάλι θα πρέπει να επιδείξει η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα όχι με ιδιαίτερες εντάσεις.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρέξει και στην Εύβοια και την Μαγνησία. Από το μεσημέρι αναμένονται μπόρες και σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Λιγότερα φαινόμενα θα υπάρξουν το Σάββατο, ενώ καλύτερη θα είναι η Κυριακή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από ΕΡΤ