Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως η πληρότητα στα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων είναι της τάξεως του 60%-61%, δηλαδή, σε περίπου 99.000 διαθέσιμα ραντεβού, έχουν κλειστεί τα 62.000-63.000.

30.000 κενά ραντεβού σε όλη την Ελλάδα

«Συμβαίνει αυτό που είναι φυσιολογικό: υπάρχουν περίπου 30.000 κενά ραντεβού σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, όμως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στα Αστυνομικά Τμήματα στις πρωτεύουσες των νομών τα ραντεβού αυτά έχουν εξαντληθεί. Έσπευσε ο κόσμος γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου

Στόχος η αντικατάσταση των παλιών σε 2-3 χρόνια

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα διπλασιαστούν τα διαθέσιμα ραντεβού για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις πρωτεύουσες των νομών.

«Προχωράμε ομαλά, με το μεγάλο στόχο, σε 2,5- 3 χρόνια από σήμερα, να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των αστυνομικών ταυτοτήτων του πληθυσμού», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

"Θέλουμε μια απλή και ασφαλή διαδικασία"

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες, η οποία δεν θα έχει προβλήματα, θα είναι απλή και θα προμηθεύονται ένα απολύτως ασφαλές δελτίο ταυτότητας και θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της VISA και επιπλέον θα έχουν ένα έγγραφο το οποίο δεν θα πλαστογραφείται, δεν θα παραχαράσσεται και -όπως έχουμε ξαναπεί- ούτε θα σου καθορίζει πού θα πας, ούτε θα σου λέει τι θα ψηφίζεις, ούτε θα σε εκθέτει πουθενά, για να απαντήσουμε και σε όλα αυτά τα παράλογα που ακούγονται.».