Αλαλούμ επικρατεί με τις δύο sold out συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ, καθώς η απόφαση να κλείσουν οι χώροι του σταδίου και του ποδηλατοδρομίου λόγω των προβλημάτων στα στέγαστρα Καλατράβα τις έχει αφήσει… στον αέρα.

Η αγωνία των θαυμαστών των Coldplay είναι μεγάλη, καθώς όχι μόνο προγραμματίστηκε να γίνει και δεύτερη συναυλία στο ΟΑΚΑ μετά το sold out της πρωτής αλλά τώρα το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος χώρος ή ημερομηνία για να πραγματοποιηθούν.

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νομικός Σύμβουλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Γιάννης Μαραγκουδάκης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η διοργανώτρια εταιρεία περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η ημερομηνία των δύο sold out συναυλιών.



«Η συγκεκριμένη διοργανώτρια εταιρεία της μεγάλης συναυλίας, των δύο μεγάλων συναυλιών των Coldplay στις 8 και 9 Ιουνίου του 2024, αναμένει και εκείνη τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων, με γνώμονα πάντοτε την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του ΟΑΚΑ, με το οποίο υπάρχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης και με γνώμονα την έγκαιρη παράδοση του έργου, ώστε με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες να πραγματοποιηθούν», σημείωσε ο κ. Μαραγκουδάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαραγκουδάκης τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια του κόσμου και επιήμανε ότι «δεν υπάρχει άλλος χώρος που να πληροί τις προδιαγραφές για το συγκεκριμένο θέαμα της συγκεκριμένης παραγωγής. Για άλλες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί ενδεχομένως να υπάρχουν εναλλακτικές».

Όσον αφορά τις ημερομηνίες, ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου απέκλεισε το ζήτημα μεταφοράς της ημερομηνίας των συναυλιών των Coldplay καθώς το δημοφιλές συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία και ο πρώτος του σταθμός στις ευρωπαϊκές τους συναυλίες είναι η Αθήνα.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και με μία έντονη πίεση προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λάβουν μία επίσημη θέση», εξήγησε ο κ. Μαραγκουδάκης.



Στην ερώτηση αν οι συναυλίες μπορούν να γίνουν σε άλλο χώρο, όπως για παράδειγμα η OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι το πιο καινούριο γήπεδο της χώρας, ο κ. Μαραγκουδάκης είπε ότι «έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα από το ΟΑΚΑ».

«Μιλάμε για δύο συναυλίες οι οποίες είναι sold out, επομένως δεν υπάρχει ευελιξία. Εξαντλούν τη χωρητικότητα του Ολυμπιακού Σταδίου και δεύτερον, το Καλλιμάρμαρο έχει μια σειρά άλλα μειονεκτήματα που δεν καθιστά δυνατή τη φιλοξενία μιας τέτοιας παραγωγής έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από τους Coldplay», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραγκουδάκης.