Mε την κατηγογρία της παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη από τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 22χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι χρήστης του διαδικτύου στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και εφαρμογές, μεταφόρτωσε και αποθήκευσε πλήθος αρχείων, με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πλήθος υλικού παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του 22χρονου

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της αρμόδιας Εισαγγελίας και μετά από επικοινωνία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 22χρονου διακινητή παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκε ο τόπος διαμονής του.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, στο οποίο εντοπίστηκε πλήθος υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.