Στο στόχαστρο ληστών στη Θεσσαλονίκη μπαίνουν μηχανές και αυτοκίνητα. Στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά κλοπής και μάλιστα τα περισσότερα να σημειώνουν και… ρεκόρ καθώς οι κλοπές γίνονταν μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δράστες πλέον δρουν με σύγχρονα μέσα και οι κλοπές, τουλάχιστον αυτές στη Θεσσαλονίκη αποτελούν μυστήριο και σπαζοκεφαλιές ακόμη και για τις αστυνομικές αρχές που ωστόσο αισιοδοξούν πως θα φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Ένα από τα περιστατικά είναι κι αυτό του κ. Γιώργου, από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά διαπίστωσε ότι η μηχανή του έγινε… καπνός. Οι δράστες κατάφεραν να «σηκώσουν» την μηχανή και να εξαφανιστούν.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: 32χρονη έκλεψε μαζί με τον συνεργό της 17 κινητά από κατάστημα στην Ευκαρπία

Ειδικότερα, στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει αποκλειστικά το LIVE NEWS φαίνεται καρέ-καρέ όλη η δράση των δύο ανδρών.

Ήταν ξημερώματα Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. 4:41 πρώτα λεπτά κάμερα ασφαλείας καταγράφει τους δράστες να βρίσκονται δίπλα από την μηχανή. Καταφέρνουν να την βάλουν σε λειτουργία.

 «Το είχα παρκαρισμένο κάτω από την πολυκατοικία στην πυλωτή με ένα πέταλο στον δίσκο, κλειδωμένο το μηχανάκι. Ήρθαν κατά τις 4:15 δύο νεαροί», αναφέρει ο Γιώργος, το θύμα κλοπής.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, κάμερα ασφαλείας από άλλο σημείο πιάνει τους δύο άνδρες να κουβαλάνε το μηχανάκι. Ο ένας το τραβάει από μπροστά και ο δεύτερος κρατάει το τιμόνι.

 «Σε δύο λεπτά μέσα το βάλανε μπρος και τους πήρε 20 λεπτά για να κόψουν το πέταλο. Το πήρανε και τέλος».

Συνεχίζουν ακάθεκτοι. Έχουν πάρει τη μηχανή στα χέρια και την τσουλάνε σε όλο το τετράγωνο.

Κλοπή στο… δευτερόλεπτο στη Θεσσαλονίκη

Είναι μαυροφορεμένοι. Φοράνε κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Ξεχωρίζουν μόνο τα μάτια τους. Κουβαλάνε μέχρι ένα σημείο τη μηχανή και σταματάνε. Βγάζουν φακούς και σκύβουν στην μπροστινή ρόδα. Προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το τιμόνι. Το κουνάνε δύο φορές και ανεβαίνει ο ένας για να επιχειρήσει να το βάλει μπροστά.

 «Μία φορά τον μην τυχαίνει να το αφήσω εκεί και έτυχε. Το βάζω σε μία καλύβα μέσα κλειδωμένο. Ανέβασα λίγο πίεση, άμα τους είχα εκείνη τη στιγμή μπροστά μου θα τους σκότωνα».

Δεν τα παρατάνε με τίποτα. Κάθε τους κίνηση γίνεται για να καταφέρουν να φύγουν με αυτό και λίγο αργότερα το πετυχαίνουν. Και όλα αυτά λίγα λεπτά πριν ο ιδιοκτήτης της μηχανής κατέβει για να πάει στη δουλειά του.

 «Είκοσι λεπτά πιο νωρίς αν έφευγα θα τους πετύχαινα. Ευτυχώς που δεν τους πέτυχα».

Διαβάστε ακόμη: Αυτός είναι ο 29χρονος που έκλεβε υπαλλήλους σε καταστήματα στην Αττική

Μυστήριο παραμένει ακόμα για τις Αρχές, ένα αυτοκίνητο που περνάει 45 λεπτά νωρίτερα από το σημείο που είναι παρκαρισμένη η μηχανή και φαίνεται να σταματάει για λίγο και έπειτα να φεύγει.

 «Άμα το δει κάποιος το ανθρώπινο είναι να ειδοποιήσει, πολλές κοινοποιήσεις γίνανε και στο Facebook. Να βρεθεί το μηχανάκι ελπίζω».

Τα περιστατικά κλοπών στην περιοχή έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα με την αστυνομία να αναλύει το βιντεοληπτικό υλικό για να βρεθεί σύντομα στα ίχνη των δραστών.