Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «σαρώνει» το dark web για εντοπισμό πιθανού «Μοναχικού Λύκου» και εξτρεμιστών που εκκολάπτονται στη χώρα μας, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελληνική Αστυνομία που είναι επί ποδός για να προλάβει και να αποτρέψει πιθανόν εξτρεμιστές που θα θελήσουν να δράσουν στη χώρα μας.

Σφακιανάκης για "Μοχαχικούς Λύκους": "Είναι alert όλοι οι μηχανισμοί"

Ο Μανώλης Σφανιανάκης τονίζει πως οι αρχές ελέγχουν όσους εισήλθαν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και ερευνούν ακόμα και άτομα που έχουν σημάδια γύρω από το μάτι τους, κάτι προδίδει χρήση όπλου με διόπτρα, ενώ συλλέγουν πληροφορίες από άνδρες, που έχουν διεισδύσει σε κοινότητες μεταναστών.

«Είναι alert οι μηχανισμοί, είναι alert τα υπουργεία, είναι alert τα εθνικά σερτ, είναι alert η εθνική υπηρεσία πληροφοριών, είναι alert η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όλοι συνεργάζονται, μία λέξη, ένας τόνος μπορεί να σημάνει και έναν συναγερμό. Υπάρχουν μηχανισμοί που εντοπίζουν άμεσα τις λέξεις κλειδιά κσι στη συνέχεια γίνεται μία έρευνα», επεσήμανε.

Στο στόχαστρο των Αρχών το "Dark Web"

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται και το λεγόμενο dark web. Εκεί υπάρχει το παράνομο εμπόριο όπλων και πυρομαχικών που μπορούν να προμηθευτούν τρομοκρατικές οργανώσεις και εξτρεμιστές.

«Γιατί στο σκοτεινό διαδίκτυο νομίζει ο καθένας ότι έχει καλυμμένα τα ίχνη του... Στις πολεμικές συρράξεις και στα τελευταία γεγονότα που βλέπουμε, το παιχνίδι παίζεται πάντα μέσα στο σκοτεινό διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

Η χώρα μας ακολουθεί τη στρατηγική Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο έχει μεγάλη δυσκολία, καθώς πρόκειται για ένα περίπλοκο τοπίο, σελίδες με κρυπτογράφηση, και χρήστες με… κουκούλα.