Η εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από μοναχή, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Πάτρα: Ατομα κάθε ηλικίας πηγαίνουν να προσκυνήσουν

Κάποιοι μιλούν συγκινημένοι για θαύμα. Άλλοι για τυχαίο γεγονός που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν σχετίζεται ασφαλώς με θέματα της πίστης. Σε κάθε περίπτωση, ο ιερέας δέχεται ερωτήσεις και βλέπει ουρές στην εκκλησία στην Πάτρα από άτομα κάθε ηλικίας, που πηγαίνουν να προσκυνήσουν.

Πιστοί που βρέθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στην Ανθούπολη της Πάτρας, κάνουν λόγο για θαύμα. Όπως σημειώνουν, σε μία αγρυπνία ο ιερέας παρατήρησε στο εσωτερικό τμήμα του κουβουκλίου της εικόνας της Παναγίας (πίσω από το τζάμι) την ύπαρξη κάποιου υγρού.

Διαβάστε ακόμα: Άξιον Εστί: Η ιστορία της εμβληματικής εικόνας του Αγίου Όρους

Επειδή το υγρό αυτό συνέχισε να υπάρχει για περίπου 15 ημέρες, κλήθηκε συνεργείο το οποίο μετακίνησε τη μεγάλη και βαριά κατασκευή και άνοιξε το πίσω μέρος της, για να έρθουν σε άμεση επαφή με την εικόνα ώστε να δουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Παρουσία ιερέα και λαϊκών διαπίστωσαν, ότι όντως υπήρχε ένα υγρό το οποίο ήταν κάποιο είδος μύρου, καθώς ευωδίαζε και είχε ελαιώδη υφή. Το υγρό είχε νοτίσει και την εικόνα η οποία θα πρέπει να τονιστεί πως έχει αγιογραφηθεί πάνω σε ύφασμα.

Σύμφωνα με το flamis.gr, το υγρό μαζεύτηκε προσεκτικά με βαμβάκια και μοιράστηκε στους πιστούς προς ευλογία. Η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από την μοναχή που διακονεί σήμερα το μικρό αυτό μοναστήρι και είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και τεχνοτροπίας.

Οι πιστοί ήταν φανερά συγκινημένοι από το γεγονός και προσευχήθηκαν μπροστά από την εικόνα της Παναγίας.