Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης απαντά στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στελέχη του Αναισθησιολογικού Τμήματος και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), προκειμένου να καταγγείλουν την έλλειψη αναισθησιολόγων, γεγονός που θέτει ζήτημα αναστολής τακτικών χειρουργείων.

Μεταξύ άλλων, το "Παπανικολάου" αναφέρει πως έχει εξασφαλίσει τη λειτουργία χειρουργικών αιθουσών ως το τέλος του μήνα, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα για το Νοέμβριο. Επιπλέον, προαναγγέλλει την άφιξη δύο επιπλέον αναισθησιολόγων στο αμέσως προσεχές διάστημα, γεγονός που θα βελτιώσει την εικόνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου "Παπανικολάου"

“Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου αναφορικά με ενδεχόμενη αναβολή διεξαγωγής των τακτικών χειρουργείων στο Γ.Ν.Θ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» για το υπόλοιπο του μήνα Οκτωβρίου, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Το μεσημέρι της 24.10.2023 υπήρξε αιφνιδίως γραπτή ενημέρωση της Διοίκησης από τους ιατρούς Αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου για την πρόθεσή τους να μην καλύψουν τα τακτικά χειρουργεία της 25.10.2023, ημέρα Γενικής Εφημερίας του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των διαθέσιμων αναισθησιολόγων, αν και περιορισμένος, παραμένει σταθερός τους τελευταίους μήνες και επαρκής τόσο για την ασφαλή εφημέρευση όσο και για την εξυπηρέτηση ενός αρκετά μεγάλου αριθμού αιθουσών για τη διεξαγωγή τακτικών χειρουργείων.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με άμεσες ενέργειες της Διοίκησης εξασφαλίστηκε η λειτουργία χειρουργικών αιθουσών για την πραγματοποίηση τακτικών χειρουργείων για το υπόλοιπο του μήνα Οκτωβρίου, ενώ για το μήνα Νοέμβριο δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή αντίστοιχο πρόβλημα καθώς έχει κατατεθεί πρόγραμμα κατανομής αιθουσών από την Επιτροπή Χειρουργείου έπειτα από εισήγηση του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η έλευση δύο επιπλέον ιατρών Αναισθησιολόγων, ενός Συντονιστή Διευθυντή και μίας Διευθύντριας Αναισθησιολογίας, γεγονός που θα βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του Τμήματος”.