Εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και πλήθος πολιτών έδωσαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, το "παρών", στο τελευταίο "αντίο" στον καθηγητή και συγγραφέα, πρώην πρύτανη, διακεκριμένο επιστήμονα, λαμπρή προσωπικότητα της Κρήτης, Γιώργο Γραμματικάκη, που έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια, μετά από διήμερη νοσηλεία.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθησε η ταφή του στο Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου, καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου "Ν.Καζαντζάκης", Μιχάλης Ταρουδάκης και ο ιδρυτης των ΠΕΚ κ του mathesis Στέφανος Τραχανάς.

"Στέκομαι εδώ και θέλω να ακούσω τη φωνή σου" - είπε στην αρχή του λόγου ο Αλ.Καλοκαιρινός. "Καλοτάξιδος Γιώργο, Χαιρετίσματα στα αδέρφια σου" - είπε, κλείνοντας τον δικό του επικήδειο ο Β.Λαμπρινός.

Με λυγμό εκφώνησε το λόγο του ο Στ.Τραχανάς, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Συλλέκτες στιγμών είμαστε και στη δική μου συλλογή, οι στιγμές με τον Γιώργο και την Εύα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου", ενώ αποχώρησε κλαίγοντας.

Πηγή: cretalive.gr