Όπου υπάρχουν Έλληνες, σε κάθε γωνιά της γης, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.  Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελένης Καραλή για την ΕΡΤ, με κάθε τιμή οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν  εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη των ηρώων που έγραψαν άλλη μια λαμπρή σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους αποτελούν μεγάλη παράδοση για τους ομογενείς που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Δρ. Γεώργιος Τσούκας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΜΜ προσκαλούν όλους τους Έλληνες του Μόντρεαλ, την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις των εθνικών μας επετείων, της “28ης Οκτωβρίου 1940” και της “Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 1940”. Την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου. Αμέσως μετά τη Δοξολογία , θα ακολουθήσει τιμητικό γεύμα στη 1:00 μ.μ., στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου «Αδριανός Μαρής». Οι μαθητές σε όλα τα παραρτήματα του σχολείου “Σωκράτης – Δημοσθένης” καθώς και στα σχολεία της Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης της ΕΚΜΜ, προκειμένου να γιορτάσουν τον ηρωισμό των Ελλήνων, ετοιμάζουν με τους δασκάλους τους επίκαιρα θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Dandenong “Ο Αγιος Παντελεήμων” στη Μελβούρνη, πραγματοποιεί επίσης εορταστικές εκδηλώσεις. Θα γιορτάσει το Ιστορικό ΟΧΙ του 1940 με εκκλησιασμό και δοξολογία από τις 8:00 π.μ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη παρουσία εκπροσώπων παροικιακών οργανώσεων και μαθητών του σχολείου. Για πρώτη φορά θα γίνει έπαρση ελληνικής σημαίας. Έπειτα θα ακολουθήσει πανηγυρισμός εορτασμός με μουσική και χορό από τις 11:00π.μ – 17:00 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη.

Η ενορία Αγίων Αποστόλων στο Ντόρτμουντ γιορτάζει την εθνική μας επέτειο την Κυριακή 29 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των ελληνικών σχολείων της περιοχής, των μελών των τοπικών συλλόγων με τις επίσημες ενδυμασίες τους. Μετά τον εκκλησιασμό (10:15-11:00) θα ακολουθήσει δοξολογία & μνημόσυνο πεσόντων (11:15-11:45), και τέλος η μαθητική παρέλαση (12:00) και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από τα παιδιά και τα χορευτικά (12:30).

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις και θα εορτάσει το «ΟΧΙ» με ανοικτή δεξίωση στην Ελληνική Κοινοτική Λέσχη, επί της Lakemba Street στο προάστειο Lakemba. Στην εκδήλωση θα ακουστούν ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Κοινότητας. Θα παραστούν η ηγεσία και μέλη της Κοινότητας, εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο της Αυστραλίας, παροικιακοί παράγοντες και άλλοι συμπάροικοι.

Τέλος, ήδη γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στα ιστορικά ελληνικά σχολεία του Καΐρου ενώ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αστόρια και στη Βοστώνη.