Θρήνος στη Νάξο για ένα αγόρι μόλις 22 ετών, που «έσβησε» εντελώς αναπάντεχα από απανωτές ανακοπές καρδιάς, χωρίς να έχει ιστορικό καρδιοπάθειας. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της απώλειας του άτυχου Παναγιώτη, με τους γιατρούς να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να ευθύνεται για τον χαμό του η «νόσος της Νάξου». Έντονος βήχας και δέκατα ήταν τα μόνα συμπτώματα που εμφάνισε ο νεαρός Ναξιώτης τρεις ημέρες πριν καταλήξει. Φτάνοντας στο Κέντρο Υγείας, ο νεαρός πάθαινε απανωτές ανακοπές. Άμεσα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο στην Αθήνα, ως επείγοντος περιστατικού.

Εξετάζεται αν έπασχε από τη «νόσο της Νάξου»

Όπως είπε η μητέρα του, δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. «Ποτέ, ποτέ, ποτέ», επέμεινε. «Δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα. Είχε ένα βηχαλάκι. Έκανε κάτι δέκατα. Πήγαμε στον γιατρό. Ο καρδιολόγος είπε άμεσα να πάει στο Κέντρο Υγείας να βάλει ενδοφλέβια φάρμακα», είπε η μητέρα του. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» για τον αδικοχαμένο 22χρονο, ο θείος του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάθαινε ανακοπές, προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, να τον σταθεροποιήσουν για να τον βάλουν στο ελικόπτερο. Τον βάλανε στις 9 η ώρα μέσα στο ελικόπτερο και, μόλις πήγε στο νοσοκομείο, έπαθε ξανά, στο ''Νίκαιας'' νομίζω τον πήγανε. Έπαθε πάλι αυτές τις κρίσεις που πάθαινε στην καρδιά και εκεί δεν επανήλθε».

Την ίδια ώρα, ο θείος του άτυχου νεαρού αποκάλυψε πως οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 22χρονος Παναγιώτης να έπασχε από τη «νόσο της Νάξου», μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που σκοτώνει νέους πριν από τα 30. «Η οικογένεια έχει άλλα δύο κοριτσάκια και είχε και άλλο ένα παιδί, πάλι αγοράκι, που χάθηκε. Ήταν 5 χρόνων εκείνο όταν χάθηκε. Πληροφοριακά, λέγανε μήπως είναι με τη “νόσο της Νάξου” στην καρδιά, έχουν κάποια θέματα εδώ στη Νάξο με καρδιοπάθειες. Οπωσδήποτε πρέπει η οικογένεια να ψαχτεί», ανέφερε η παιδίατρος και ερευνήτρια Μανταλένα Τσατσοπούλου.

Η «νόσος της Νάξου» είναι μια πιθανή αιτία, με τους ιατροδικαστές να περιμένουν τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για να αποφανθούν. «Τώρα είχε απολυθεί από φαντάρος, πριν κανέναν χρόνο. Και πήγε να δουλέψει ηλεκτρολόγος. Τώρα ξεκινούσε τη ζωή του. Ήταν άριστος μαθητής. Το Λύκειο με 20 το έβγαλε», είπε ο θείος του.
Να σημειώσουμε ότι χθες τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον τόπο καταγωγής του, στο ορεινό χωριό Μέση στη Νάξο.

Δημοσιεύθηκε στην «OΝtime»