Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο, Πέμπτη (02.11.23), η ΕΜΥ, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων βροχόπτωσης το προσεχές Σάββατο (04.11.23).

«Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο «Live News».

.

Προειδοποιήσεις Καλλιάνου 

Νωρίτερα την Τετάρτη ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος χτύπησε «καμπανάκι» για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «σκάσει» στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας, προειδοποιώντας για πλημμύρες!

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία που έρχεται σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, όπου δίνει τις τρεις περιοχές που αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο.

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Καλλιάνος επανήλθε, τονίζοντας στην εκπομπή «Live News» του MEGA ότι το Σάββατο φαίνεται ότι θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα φτάσουν έως και την Αττική. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι πρόκειται να υπάρξει γραμμή «λαίλαπας καταιγίδων» κατά τη διάρκεια της μέρας, με τα φαινόμενα να δυναμώνουν σταδιακά. 

«Φαίνεται πως το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο. Με προβληματίζει το σύστημα που έρχεται, θα δώσει αρκετά χιλιοστά βροχής. Έως και την Παρασκευή θα έχουμε κάποιες ήπιες βροχοπτώσεις και αυξημένες θερμοκρασίες. Όμως η σοβαρή επιδείνωση θα έρθει το Σάββατο, με βροχές και έντονες καταιγίδες. Θα υπάρχει αστάθεια. Βλέπω αστάθεια καταιγιδοφόρων νεφών», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό.

«Είναι ανησυχητική η κατάσταση. Στη Δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Όσο περνάει η ώρα, το σύστημα θα μετακινείται ανατολικότερα και θα επηρεάσει και την Αττική. Θα έχουμε κάποιες καταιγίδες. Θα υπάρξει γραμμή λαίλαπας καταιγίδων», πρόσθεσε στο MEGA ο Γ. Καλλιάνος.