Ξεκίνησαν να μπαίνουν στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων τα πρώτα μελομακάρονα. Το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο έδεσμα, που αποτελεί παράδοση για την χώρας φέτος θα είναι μπουκιά και… ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι τιμές στα μελομακάρονα πήραν… φωτιά με το κιλό να φτάνει τα 29 ευρώ.

Μπορεί ο καιρός να μην θυμίζει Νοέμβριο, ωστόσο τα ζαχαροπλαστεία ξεκινούν να βγάζουν τα πρώτα μελομακάρονα, των οποίων η τιμή φαίνεται να ανηφορίζει, ενώ με τέτοιες θερμοκρασίες ούτε λόγος για σοκολατένια επικάλυψη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενόψει Χριστουγέννων η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.

Πρωταθλητής στην τιμή του μελομακάρονου ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που χρεώνει 29€ το κιλό. Το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έδεσμα φέτος θα είναι πιο πικρό με τις ανατιμήσεις στα βασικά του συστατικά.

Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας

Ιδιοκτήτης αρτοποιείου -ζαχαροπλαστείου δήλωσε στο Mega ότι «το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες. Φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο που έχει βασικά συστατικά με το μέλι, το καρύδι, το σιμιγδάλι, το κονιάκ, αυτά όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega σε πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζαν 24 ευρώ θα δούμε από τις πρώτες κιόλας φουρνιές να φτάνουν στα 26 ευρώ, 2 ευρώ πάνω δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο.