Το απόλυτο σοκ βιώνει η οικογένειά του, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος της ναυτιλίας μετά την είδηση του χαμού του 63χρονου εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε υπόγειο χώρο του σπιτιού του, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο προκρίνουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Διαβάστε ακόμα: Με καραμπίνα έβαλε τέλος στη ζωή του ο εφοπλιστής στη Βούλα - "Συγχώρεσέ με γι' αυτό που θα κάνω", φέρεται να έγραψε στη γυναίκα του

Βούλα: Πώς συνέβη το μακάβριο περιστατικό

Το μακάβριο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με τον υπεύθυνο ασφαλείας της οικογένειας του Ιμάντ Ζέιν, συνοδευόμενο από τη σύζυγο του εκλιπόντος, να εντοπίζουν την άψυχη σορό του μέσα σε λίμνη αίματος. Ήταν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας κάλεσε τις Αρχές για να δηλώσει το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα στη σορό του 63χρονου βρέθηκε μια καραμπίνα.

Ο χώρος στον οποίο κειτόταν νεκρός βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, εκεί όπου υπήρχε το γυμναστήριο της βίλας της οδού Βασιλέως Γεωργίου στη Βούλα. Την ώρα του πυροβολισμού η σύζυγος του 63χρονου βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού, ενώ ο υπεύθυνος ασφαλείας της οικογένειας βρισκόταν στο ισόγειο. Κατά πληροφορίες, ο Ιμάντ Ζέιν βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στον κορμό. Τα ακριβή αίτια για τον θάνατό του αναμένεται να προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία παρήγγειλαν οι αστυνομικές Αρχές.

Το σημείωμα από τον εφοπλιστή

Ο εφοπλιστής είχε δύο ανήλικα παιδιά από τον δεύτερο γάμο του. Πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείωμα από το οποίο προκύπτει ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοχειρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής στο σημείωμα ενημερώνει ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ εκφράζει, παράλληλα, απευθυνόμενος στη γυναίκα του, τους λόγους που τον οδήγησαν στη μοιραία αυτή απόφαση. «Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα, συγχώρεσέ με γι’ αυτό που θα κάνω», φέρεται να έγραψε ο 63χρονος προτού -πιθανότατα- πυροβολήσει με την καραμπίνα.

Το σημείωμα ο εκλιπών φέρεται να το έστειλε με SMS στη σύζυγό του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρέθηκαν στο σημείο προχώρησαν στη διαδικασία λήψης καταθέσεων, η οποία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα μέλη της οικογένειας, οι συγγενείς και οι φίλοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ναυτιλιακός "γίγαντας"

Ολόκληρη η οικογένεια Ζέιν αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς «παίκτες» στην παγκόσμια ναυτιλία. Με καταγωγή από τη Συρία, τον Λίβανο και ρίζες από την Ελλάδα, η οικογένεια Ζέιν γιγάντωσε την εταιρεία Naftomar, που ιδρύθηκε στον Λίβανο το 1972, και τη μετέφερε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βούλα το 1991. Σε αυτό συνέβαλε και ο Ιμάντ Ζέιν, όπως και ο θείος του, Ταλάλ Ζέιν, αλλά και ο αδελφός του εκλιπόντος, Ριάντ Ζέιν, όπως και άλλα μέλη της ιστορικής οικογένειας.

Βασικό αντικείμενο της επιβλητικής Naftomar είναι η μεταφορά του πασίγνωστου LNG, του υγροποιημένου φυσικού αερίου. «Μετά την πρώτη μας συναλλαγή, το 1976, σύντομα εκμεταλλευτήκαμε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου - αυτό οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά, στην Ελλάδα», σημειώνουν τα στελέχη της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα του ναυτιλιακού κολοσσού.

Όπως υπογραμμίζουν, «το 1991 η επιχειρηματική διεύθυνση της Naftomar μεταφέρθηκε στη νεόδμητη τοποθεσία στη Βούλα, παρέχοντας στη διοίκηση και στο προσωπικό της ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας». Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει συνολικά 21 πλοία.

Με πληροφορίες από την Ontime