Φωτιά καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κάρυστο, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των πολύ δυνατών ανέμων, που καθιστούν απαγορευτική την από αέρος πυρόσβεση. Η νύχτα φαίνεται δύσκολη, από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στη φωτιά στον Καβοντόρο.

Ειδικότερα, μετά την μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Σχιζάλη υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση επίσης στο χωριό Σπαρτιά, ανάμεσα στο χωριό Καλαμάκι και Σχίζαλη. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Καρύστου και εθελοντές πυροσβέστες.



Δήμαρχος Καρύστου: Προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε τη φωτιά 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος αλλά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μίλησαν στην ΕΡΤ για το πύρηνο μέτωπο. Αρχικά ο Λευτέρης Ραβιόλος αναφέρθηκε στις συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή: «Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν έχει βρέξει σχεδόν από τον Μάιο, υπάρχει μια τεράστια ξηρασία. Έχουμε ισχυρούς ανέμους 7, 8 ίσως και 9 μποφόρ, η φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι. Πρώτα εκκενώθηκε το χωριό Αμυγδαλιά, από οποίο μέσα πέρασε η φωτιά και τώρα είναι γύρω στην περιοχή Καλαμάκι και στην περιοχή της Πρινιάς. Ήταν τέτοια η ταχύτητα, που ευτυχώς και η δημοτική αρχή και η περιφέρεια καταφέραμε και ευτυχώς δεν έχουμε κάτι χειρότερο, δηλαδή έχουμε απώλειες ζώα, μεγάλες εκτάσεις αλλά ευτυχώς δεν έχουμε κάτι χειρότερο. Επιχείρησαν δύο καναντέρ αλλά πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις, υπάρχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, πραγματικά καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια μαζί με τους εθελοντές και τους κατοίκους. Προσπαθούμε, αυτή τη στιγμή έχουμε τρία μέτωπα, ευτυχώς έχει πέσει λίγο η ένταση του ανέμου. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε τη φωτιά γύρω από τον οικισμό Πρινιά. Έρχονται ενισχύσεις και από άλλες περιοχές», τόνισε ο δήμαρχος Καρύστου.

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: "Έπεσε ο άνεμος"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κελαϊδίτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες ώρες τα πράγματα οδεύουν πολύ καλά, έπεσε ο άνεμος, περιορίστηκαν αρκετά τα μέτωπα, σχεδόν έχει χαθεί η φλόγα στα περισσότερα σημεία. Βέβαια, ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά για τις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά το καλό είναι ότι και το μέτωπο με την αλλαγή του ανέμου και τη χαμηλότερη ένταση πήγε προς ένα σημείο, που δεν μπορούσε να δώσει μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις και πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο», σημείωσε.