Μια νέα ζωή είναι έτοιµος να αρχίσει ο Βασίλης Γοργολίτσας, ο οποίος εδώ και λίγες ηµέρες κυκλοφορεί ελεύθερος, µετά τη δικαστική απόφαση, που ναι µεν τον καταδίκασε για διακίνηση ναρκωτικών και παράνοµη οπλοκατοχή, ωστόσο του επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και τριών µηνών µε αναστολή µέχρι την έκδοση δευτεροβάθµιας απόφασης.

Ο κατηγορούµενος είχε την πρώτη του επαφή µε τα φώτα της δηµοσιότητας όταν είχε συµµετάσχει σε γνωστό τηλεπαιχνίδι για τραγουδιστές, ωστόσο αυτό που τον έκανε διάσηµο στο πανελλήνιο ήταν το γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2022, σε κατάσταση αµόκ, εισέβαλε στο γκαράζ του Εφετείου της Αθήνας, µε το αυτοκίνητό του «φορτωµένο» µε 1.200.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν άλλες 300.000! Στην κατοχή του βρέθηκε και µεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ποσότητα κοκαΐνης (σχεδόν 200 γραµµάρια), περίπου µισό κιλό κατεργασµένης κάνναβης, χάπια XTC και MDMA.

Για περίπου δέκα χρόνια ζούσε µια κρυφή ζωή

Ο Βασίλης Γοργολίτσας στην απολογία του υποστήριξε πως για περίπου δέκα χρόνια ζούσε µια κρυφή ζωή. Από τη µια, οικογενειάρχης, από την άλλη, παρείχε υπηρεσίες συνοδού ανδρών µέσω ∆ιαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο ισχυρίζεται πως απέκτησε και τα χρήµατα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Πλέον, µετά τη δικαστική απόφαση, θα πρέπει να κάνει πράξη αυτό που ζήτησε από το δικαστήριο, να ζήσει µια ήρεµη ζωή, µαζί µε γυναίκα του και τα παιδιά του, µακριά από αδυναµίες και εξαρτήσεις. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η παραίνεση της προέδρου του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων, που τον προέτρεψε από εδώ και στο εξής «να πάρει θετικές αποφάσεις για τη ζωή του» και «να είναι συνεπής µε τη µεταστροφή του».

Βασίλης Γοργολίτσας: Είχα φτάσει στο τέρµα µου, ένιωθα ότι ήµουν ένα τίποτα

Η καµπή στη ζωή του, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του, ήρθε το 2012, όταν η οικογένειά του έπαθε οικονοµική καταστροφή. Εκείνος βρήκε διέξοδο µέσω ενός συµπαίκτη του στον σκοτεινό κόσµο του αγοραίου έρωτα, τον οποίο πρόσφερε σε άνδρες. Αυτό τον οδήγησε, σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς του, στα ναρκωτικά και την απληστία. «∆εν µπορούσα να ξυπνήσω και να προχωρήσω. Είχα φτάσει στο τέρµα µου, ένιωθα ότι ήµουν ένα τίποτα. ∆εν µε ενδιέφερε πόσα έβγαζα, ήθελα να γεµίζω τη σακούλα. Είχα πάθει εµµονή, είχα αρρωστήσει», είπε στην απολογία του και εξήγησε πως τα χρηµατικά ποσά που αποκόµιζε από αυτή τη δραστηριότητα ήταν τεράστια, καθώς µπορεί σε έναν µήνα να έφτανε να βγάζει και 20.000 ευρώ. Μπορεί, ωστόσο, να είχε λύσει το οικονοµικό του πρόβληµα, ωστόσο δεν είχε βρει την ευτυχία, όπως είπε και ο ίδιος στο δικαστήριο. Αντίθετα, ένιωθε ότι απειλούνταν, κάτι που τον οδήγησε και στην παράδοση µε αυτόν τον παράδοξο τρόπο στις Αρχές. «Κάτι µε κινούσε, δεν µε πήγαινε µόνο του. Ο Θεός µε έστειλε, για να γίνω καλά! Οταν πήγα στην Αστυνοµία, έλεγα “µακριά από ναρκωτικά, καταστρέφουν, πάρτε τα”», τόνισε ο κατηγορούµενος, προσθέτοντας: «Το όνειρό µου πάντα ήταν µια ευτυχισµένη οικογένεια. Οταν έκανα παιδιά, άρχισε όλο αυτό να µε πνίγει. ∆εν µου έδινε χαρά το ίδιο µου το παιδί. Αυτό έχει αλλάξει. Ηρθε χθες το παιδί µου στη φυλακή, παίξαµε και όλα είναι καλά».

Στην επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο, ο Βασίλης Γοργολίτσας θα έχει πλέον δίπλα του και τη µητέρα του. Ηταν, µάλιστα, και εκείνη που ζήτησε από τους δικαστές να είναι επιεικείς απέναντι στον γιο της. «Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Να ζητήσω την επιείκειά σας, να του δώσετε µια δεύτερη ευκαιρία. Μου φάνηκε όλο αυτό τρελό, δεν το πίστευα, έπεσε ο ουρανός να µε πλακώσει», είπε η µητέρα του Βασίλη Γοργολίτσα, µε τους δικαστές τελικά να δείχνουν την επιείκειά τους και να του δίνουν την ελευθερία του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 4/11