Συναισθηματικά φορτισμένη, κατηγορηματική πως δεν πείραξε ποτέ την κόρη της Τζωρτζίνα και βέβαιη πως εάν κάποιος είχε πειράξει το παιδί της, θα το μάθαινε εμφανίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο πρώτο μέρος της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψή της το παραμικρό και να μην το πει σε κάποιον τρίτο», ανέφερε συγκεκριμένα η κατηγορούμενη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μάλιστα ήταν κάθετη πως η Τζωρτζίνα «αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δεν μιλούσε! Ακούς πράγματα τα οποία δεν στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μην μπορείς! Αυτή την ώρα την περίμενα πώς και πώς! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!».

 «Της είχα ανακοινώσει την 4η εγκυμοσύνη. Η αντίδρασή της ήταν η πιο δυνατή αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για τον μπαμπά της. Δυστυχώς, θα τα πω γιατί πρέπει να τα πω. Προσπαθούσα να προστατεύω τα παιδιά από τα προσωπικά μας, αλλά δεν είχαμε μεζονέτα. Δίπλα ήμασταν και δυστυχώς και κακώς άκουγαν. Η Τζωρτζίνα δεν εκφράστηκε ποτέ γι’ αυτά. Μας είχε κινήσει την περιέργεια και είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Η Τζωρτζίνα ένιωσε την απώλεια των δύο μικρότερων αδελφών της, αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ. Αυτό μας προβλημάτισε και είχαμε ρωτήσει την ψυχολόγο. Μας συμβούλευσε να μην την πάρουμε στην τελετή μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Όταν αντικρίσαμε τη Μαλένα της μιλούσε και της έλεγε αυτό είναι το σπιτάκι της Μαλένας. Θα σε βλέπω στον ουρανό, της είπε».

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι έβγαλε τα μαύρα επειδή το ζήτησε η Τζωρτζίνα και ανάφερε: «Κάποια στιγμή μου είπε "βγάλε αυτά τα μαύρα, δεν μπορώ να σε βλέπω, εγώ κι ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί. Γίνε κι εσύ"». Λίγο αργότερα ξέσπασε λέγοντας: «Και αγανάκτηση έχω, και θυμό έχω, και δεν μπορώ να εξηγήσω, και θεούς και δαίμονες έχω, και απαντήσει δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας! Και τετραπληγικό που έγινε το παιδί μου, εγώ το ήθελα. Δεν μπορώ να διανοηθώ γονιός να απαρνηθεί το παιδί του. Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά για μένα ήταν όλη μου η ζωή».

Νωρίτερα, συναισθηματικά φορτισμένη, Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε την Τζωρτζίνα ως ένα παιδί που δεν ήταν φοβισμένο, αλλά ως παιδί που είχε όλες τις χάρες. «Αυτό που άκουσα ότι το παιδί ήταν φοβισμένο και πήγαινε στο γραφείο του διευθυντή να βρει παρηγοριά δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα μιλούσε παρά πολύ. Συζητούσε τα πάντα. Με τη γιαγιά, με τις φίλες της, ήταν πολυλογού. Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες. Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι εντελώς λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα ήταν καλή μαθήτρια. Μαζί διαβάζαμε», είπε η κατηγορούμενη. Μάλιστα, πρόσθεσε για την Τζωρτζίνα ότι ήταν ένα κοινωνικό κοριτσάκι που του άρεσε να παίζει κυρίως με «αγορίστικα» παιχνίδια και λάτρευε τις εξωτερικές δραστηριότητες.