Στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί που με τα οχήματά τους θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, όπου θα επιδώσουν ψηφίσματα με αιχμή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζήτησε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Είπε πως το Συνδικάτο τους θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Επιτέθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στον Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας πως θέλει να βάλει την κοινωνία απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είπε πως είναι ο χειρότερος υπουργός μεταπολεμικά και τον κατηγόρησε πως έχει σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων. Ανέφερε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι και πως τους έχουν καταργήσει για να μην ελέγχουν τους μεγάλους.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θύμιου Λυμπερόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Έχουμε στάση εργασίας 9 το πρωί με 4 το απόγευμα και όλα τα αυτοκίνητα συγκέντρωση στην Καβάλας και μετά πορεία με τα αυτοκίνητα να δώσουμε ένα ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζουμε για το υπουργείο Μεταφορών να δώσουμε άλλο ψήφισμα εκεί».

«Είναι σύνθετα προβλήματα για εμάς, είναι η καταστροφή του κλάδου. Και πολύ άντεξε ο κλάδος».

Για τον υπουργό Οικονομικών σημείωσε: «Ο κος Χατζηδάκης θέλει να διαχωρίσει την κοινωνία στους μισθωτούς, συνταξιούχους απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι στη χώρα μας ο ιθύνων νους της παγκοσμιοποίησης της αγοράς των μικρομεσαίων. Είναι ο χειρότερος υπουργός μεταπολεμικά, που έρχεται μέσα από τη Νέα Δημοκρατία για να εφαρμόσει σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων».

Για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είπε: «Τους έχουν καταργήσει για να μην ελέγχουν τους πολύ μεγάλους, όχι εμάς».

Ο κος Λυμπερόπουλος ζήτησε απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου δηλώνοντας: «Δε συζητάμε το νομοσχέδιο. Αυτή είναι απόφαση όλων των κλάδων. Αποσύρετέ το. Καθαρά πράγματα».

«Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία στις 22 του μηνός. Αν δεν πάρουν πίσω το νομοσχέδιο, πιθανόν να έχουμε χειρότερες εκδηλώσεις από το ’11, με μία τελείως ισοπεδωτική πολιτική τότε. Τώρα έρχεται με τον Χατζηδάκη», πρόσθεσε.