Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να παρουσιαστούν σε λίγο ο αστυνομικός και ο ιδιώτης, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μέλη εταιρείας που μπορούσε να βοηθήσει πολίτες, προκειμένου να ενταχθούν στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν λίγα λεφτά μετά τις 10:30 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με δύο συμβατικά οχήματα της ασφάλειας και οδηγήθηκαν στο κτίριο 9, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του ανακριτή Αθηνών.


Οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι

Ο αστυνομικός εμφανιζόταν ως οικονομολόγος - δικηγόρος και μιλούσε με υποψήφιους πελάτες στους οποίους ανέφερε πως θα μπορούσε να βοηθήσει ο ίδιος και η εταιρεία του στην ένταξη τους σε προγράμματα ρυθμίσεων.

*Διαβάστε εδώ: "Έρανος-μαϊμού": Παρ’ ολίγον θύμα της 45χρονης και η Δήμητρα Κατσαφάδου – Πόσα χρήματα θα έδινε

Ο δεύτερος κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως ο διευθυντής της εταιρείας και όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, έπαιρνε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τα θύματά του.

Οι αστυνομικοί, ερευνώντας την υπόθεση, έπειτα από καταγγελίες θυμάτων της σπείρας, διαπίστωσαν πως τα κέρδη τους ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα και η δράση τους φέρεται να έχει ξεκινήσει από το 2021.

Οι ίδιοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν αθώοι, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ενώπιον του ανακριτή όπου θα απολογηθούν σε λίγη ώρα.


Γιάννης Γλύκας: Ο κατηγορούμενος και εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες

«Ο κατηγορούμενος και εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Εκτελεί νόμιμα τις εργασίες που του ανατίθενται. Είναι απόλυτα νόμιμος και δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με οποιονδήποτε πελάτη του να μεταφράζεται σε εξαπάτηση», δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος φερόμενου διευθυντή της εταιρείας που εξαπατούσε πολίτες.