Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν ένα Καλάσνικοφ και ένα μπιτόνι με βενζίνη σε Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες στο Παλαιό Φάληρο. Το αμάξι είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Ιωνίας από τον Σεπτέμβριο και εντοπίστηκε κατόπιν επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής με την αστυνομία, αφού το όχημα ήταν ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα στη γειτονιά.

Το κόκκινο αυτοκίνητο είχε μείνει παρκαρισμένο περίπου για δύο με τρεις εβδομάδες στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να προσέξουν ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν μετακινείται ποτέ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν εντός του Ι.Χ. ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, γεμιστήρες, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και ένα κράνος.

Η Αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο διεξήγαγε έρευνα συνολικής διάρκειας τρεις με τέσσερις ώρες. Απέκλεισαν τον δρόμο που βρισκόταν το αυτοκίνητο, επιπλέον ήρθε το τμήμα των εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και εκπαιδευμένοι σκύλοι βοήθησαν στην έρευνα.

Παλαιό Φάληρο: Τι προβληματίζει τις Αρχές


Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News μετέφερε μέσα από το ρεπορτάζ του τους προβληματισμούς που έχει η Αστυνομία με τα ευρήματα του αυτοκινήτου.

Αυτό που προβληματίζει, λοιπόν, είναι ότι το όπλο τύπου Καλάσνικοφ, οι γεμιστήρες, το μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και το κράνος βρέθηκαν στην καμπίνα του αυτοκινήτου και όχι όπως συνηθίζεται στο πορτμπαγκάζ.

Η δήλωση κλοπής έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό που προβληματίζει την Αστυνομία είναι ότι στην περιοχή δεν διαμένει κάποιος ύποπτος που είναι μέλος του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε την εκτίμηση πως είναι φανερό ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει και όπως σημείωσε η Αστυνομία, είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων DNA αλλά και του βαλλιστικού ελέγχου που θα γίνει στο όπλο.