Συγκινητική  πρωτοβουλία που θα σώσει ζωές από την 89χρονη αγρότισσα Αθηνά Παπαχρήστου που χάρισε ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Την ευγενική χορηγία έκανε η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου, μία ταπεινή αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στη γενναιόδωρη κίνηση λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπήρχαν στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά έθεσε και τους δικούς της όρους για τη χρήση του: Να καλύπτει μεν αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και –όπως είπε χαριτολογώντας– να χτυπά τη σειρήνα κάθε φορά που θα περνά έξω από το σπίτι της.

Το καινούργιο, υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε χθες το πρωί της Πέμπτης, προς ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, και έχει ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Mεσολόγγι: "Είχα κάτι για τα γεράματά μου, πούλησα κι ένα χωράφι και συμπλήρωσα"


Η 89χρονη μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου κι αποκάλυψε ότι η δωρεά του ασθενοφόρου ήταν τάμα που είχε κάνει.

«Ήταν λίγο τσουχτερούλι, αλλά δεν πειράζει, ήταν τάμα. Δεν ήμουν πλούσια, είχα κάτι για τα γεράματά μου, πούλησα κι ένα χωράφι και συμπλήρωσα».

Ενώ για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού που δέχθηκε ανέφερε: «Μου έδωσε συγχαρητήρια κι εγώ του είπα να βάλει κι αυτός κάτι για το φτωχό το Μεσολόγγι. Μου είπε ότι θα περάσει και για καφέ».