Με την έναρξη του νέου έτους και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2024 θα αρχίσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μία πολύκροτη δίκη. Αυτή που αφορά την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό με 26 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο. Ανάμεσα σε αυτούς, ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Ηλίας Μίχος, η μητέρα της 12χρονης και ο περιβόητος «Μιχάλης». Στο εδώλιο θα καθίσουν, επίσης, ακόμα 23 πρόσωπα, «πελάτες», οι οποίοι δικάζονται είτε για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής είτε για παιδική πορνογραφία. Την ίδια στιγμή, έχει σχηματιστεί και μια δεύτερη δικογραφία η οποία βρίσκεται στα χέρια του 14ου ανακριτή και αφορά και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που έχει υποδείξει το κορίτσι.

Όσο αφορά τους κατηγορούμενους που θα δικαστούν στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο, η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκονται κρατούμενοι σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, του Κορυδαλλού, της Τρίπολης και των Γρεβενών ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παιδιά στην ηλικία του κοριτσιού που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τους.

Πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, οικογενειάρχες, με συζύγους και παιδιά, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ένας γιατρός και ένας οδοντοτεχνίτης και πρώην διαιτητής, πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το επόμενο διάστημα για την αδιανόητη, σοκαριστική υπόθεση, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενός ανήλικου κοριτσιού, στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, στον Κολωνό.

Ο Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που άρχισε τον εφιάλτη για το ανήλικο παιδάκι, αρνείται ότι το βίασε και το απείλησε, εξαναγκάζοντας το να βρίσκεται μαζί του και με άλλους άνδρες. Ο καταστηματάρχης, κατηγορείται πως από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι τον Αύγουστο του 2022, τέλεσε σε βάρος του παιδιού μία σειρά ποινικών αδικημάτων όπως : βιασμό, γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη κατ´ εξακολούθηση, παιδική πορνογραφία, μαστροπεία, εμπορία ανθρώπου, παράνομη οπλοκατοχή. Τα όσα έχει περιγράψει η ανήλικη πως έζησε στα χέρια του Μίχου, εφιαλτικά.

Ξεχωριστή περίπτωση, η οποία δεν συνδέεται με τις πράξεις του Μίχου, αποτελεί, ο «Μιχάλης». Στο κοριτσάκι είχε παρουσιαστεί μέσω διαδικτύου ως 25χρονος άνδρας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 57χρονος κάτοικο Κερατσινίου, συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι προωθούσε το τηλέφωνο της ανήλικης σε μέλη διαδικτυακού φόρουμ προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Ο κατηγορούμενος μάλιστα τους προέτρεπε να της λένε ότι «είναι από το Μιχάλη» έτσι ώστε να πάρει μέρος της αμοιβής που θα λάμβανε το κοριτσάκι ενώ, ταυτόχρονα, την προέτρεπε να συνευρεθεί μαζί τους. Ταυτόχρονα, επιχείρησε να βρεθεί δύο φορές με την ανήλικη, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό για λόγους ανεξάρτητους με τη βούληση του. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο 57χρονος κατηγορείται επίσης ότι διέμενε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο του κοριτσιού σε άγνωστο αριθμό ανδρών.

Ένα άλλο πρόσωπο η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση της 12χρονης σόκαρε, είναι, ο 65χρονος αφροδισιολόγος, με ιατρείο στην περιοχή του Κολωνού. Ο άνδρας ο οποίος μετά την απολογία του κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης κατηγορείται για αδιανόητες πράξεις τις οποίες τέλεσε σε βάρος της ανήλικης εντός του ιατρείου. Κάθε φορά της έδινε 50 ευρώ, εκτός από μία φορά που της έδωσε το ποσό των 30 ή 40 ευρώ.

Τα όσα αποδίδονται στους κατηγορούμενους θα αξιολογηθούν πλέον από τους τρεις τακτικούς δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους που θα συγκροτήσουν την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το οποίο κι είναι το μόνο αρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και κρίνει, εάν πρέπει να κριθούν ένοχοι ή όχι.