H Γραμματεία Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αχαρνών "Αρωγή" και τον ξενώνα του Βαμβακαρείου Ιδρύματος στο πλαίσιο ενημέρωσης για ζητήματα, που άπτονται της εκπαίδευσης, της κοινωνικής προσαρμογής και αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκαν η πρόεδρος της "Αρωγής" και του Βαμβακαρείου Ιδρύματος Μαρία Μπούκη και η ιδρύτρια του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας "Αρωγή" Βίκυ Έλλιοτ.





Το Κέντρο "Αρωγή" φιλοξενεί 55 παιδιά με αναπηρία και ειδικοί εκπαιδευτές ενισχύουν, τόσο τη δημιουργική απασχόληση, όσο και την άθληση, σε ειδικούς χώρους εκγύμνασης και την ειδική πισίνα, την οποία διαθέτει. Με το πέρας του καθημερινού προγράμματος, τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους. Πρόκειται για ένα Κέντρο πρότυπο, που στεγάζεται εντός οικοπέδου 3 στρεμμάτων και η ολοκλήρωση κατασκευής και εξοπλισμού του έγινε με την οικονομική συνεισφορά ευεργετών και δωρητών. Επιπροσθέτως, ο ξενώνας του Βαμβακαρείου ιδρύματος φιλοξενεί παιδιά και νέες/ους με αναπηρία, σε μόνιμη βάση, από το 2020, στα οποία παρέχονται -μεταξύ άλλων- ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, φυσικοθεραπεία, ψυχαγωγία, λογοθεραπεία και εκπαίδευση.



Όπως τόνισε η πρόεδρος των δύο δομών Μαρία Μπούκη, το προσωπικό τού Κέντρου ''Αρωγή" δίνει τον καλύτερο εαυτό του για τα παιδιά και τους νέους, που εκπαιδεύονται με εστίαση στην κοινωνικοποίηση τους, μέσα από δράσεις, όπως διαγωνισμοί χορού, θεατρικές παραστάσεις και εκδρομές. Την ίδια στιγμή, ο Βαμβακάρειος ξενώνας αποτελεί αγκαλιά για τα άτομα με αναπηρία και, μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που "τρέχει", ενισχύεται η εμπέδωση της κοινωνικής αποστολής του.



Η ιδρύτρια του Σωματείου ''Αρωγή", Βίκυ Έλλιοτ, η οποία στέκεται αρωγός στις αναπτυξιακές προσπάθειες των δύο δομών, ενημέρωσε τα στελέχη της Γραμματείας Προγράμματος για τις άοκνες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρωγής και του Δήμου Αχαρνών, ιδιαιτέρως του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού, που οδήγησαν στη λειτουργία δύο ξεχωριστών κοινωνικών δομών, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι υλοποιείται ένα όνειρο ζωής, που ξεκίνησε με τον σύζυγό της, Αντώνη 'Έλλιοτ, το 1999.



Τα στελέχη της Γραμματείας Προγράμματος ξεναγήθηκαν στους χώρους των δύο δομών και εξέφρασαν τις ευχαριστίες για το κοινωνικό έργο που επιτελείται, στο Κέντρο "Αρωγή" και τον Βαμβακάρειο ξενώνα, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του στη διάρκεια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, διατυπώνοντας ότι ο πρωθυπουργός αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, προσωπικά, στην άρση των περιορισμών και την καταπολέμηση των ανισοτήτων, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Την επίσκεψη της Γραμματείας Προγράμματος στήριξαν με δωρεά τα τμήματα AHEPA Παλαιού Φαλήρου HJ-38 και AHEPA Πειραιά HJ-9.