Η μαντινάδα του Νεκτάριου Ζαχαριά έφερε συγκίνηση στη βάφτιση του ανιψιού του Αντώνη Καριώτη, που δολοφονήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon».

Η αδελφή του Γεωργία πριν από λίγο καιρό βάφτισε μαζί με το σύζυγό της τον ενός έτους γιο τους και του έδωσαν το όνομα του αδικοχαμένου Αντώνη. Η βάφτιση έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας, εκεί όπου είχε γίνει και η κηδεία του Αντώνη Καριώτη, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Ο αδελφός του αείμνηστου Αντώνη Καριώτη, Νίκος, μίλησε αποκλειστικά στην «ΟΝ time» σχετικά με τη βάφτιση του ανιψιού του, που πήρε το όνομα του αδελφού του.

«Νιώθω πολύ όμορφα που ο ανιψιός μας πήρε το όνομα του αείμνηστου αδελφού μας Αντώνη. O μικρός είναι ενός έτους και η απόφαση για το όνομά του έγινε κατόπιν συνεννόησης όλης της οικογένειας. Νονά ήταν η Μαρία, μία οικογενειακή μας φίλη. Νιώθω ειλικρινά χαρούμενος» μας είπε ο Νίκος.

Ο Νεκτάριος Ζαχαριάς είναι μάγειρας, αλλά έχει χόμπι τις μαντινάδες... Έτσι, λοιπόν, στη βάφτιση μαγείρεψε και είπε και τις μαντινάδες του. «Τα παιδιά τα ξέρω από μικρά. Όλη την οικογένεια. Ο Αντώνης ήταν ένα ήρεμος και ήσυχος άνθρωπος. Δεν πείραζε άνθρωπο, βοηθούσε τους πάντες, αγωνιζόταν κάθε μέρα για το μεροκάματο. Με πήρε τηλέφωνο δύο μέρες πριν από τη βάφτιση ο παπα-Γιώργης Τζάβλας, που είναι ο παπάς της ενορίας, και μου είπε: “Επειδή είσαι μάγειρας, μπορείς να πας να τους φτιάξεις τα φαγητά τους;”. Πήγα και μαγείρεψα μετά τη βάφτιση».

«Έχω γράψει για τη βάφτιση μαντινάδες, μία πριν και μία μετά το μυστήριο. Μας στενοχώρησε όλη αυτή η ιστορία κι έχω γράψει μαντινάδες. Στην κηδεία μια μαντινάδα είχε οργή, στη βάφτιση ήταν ευχές για το μικρό:

Ξάνοιγε από κι ψηλά...

Αντώνη το κοπέλι...

ο άγγελός του να γενείς...

πράμα να μη το μέλει...

Να μεγαλώσεις να γενείς...

σωστός στην κοινωνία...

το όνομά σου να τιμάς..

και να ’χεις τα πρωτεία...».

* Στο μεταξύ, την υπόθεση με τη δολοφονία του άτυχου Αντώνη έχει αναλάβει αμισθί ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου και συγκεκριμένα ένα μέλος της ομάδας των δικηγόρων, ο Ιωσήφ Μπετούρας, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε: «Η υπόθεση κατ’ εντολή του εισαγγελέα Πειραιά επέστρεψε στον ανακριτή για επιπλέον ενέργειες. Η οικογένεια του Αντώνη Καριώτη ζητάει την τιμωρία όλων των εμπλεκομένων, αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν και οι συνθήκες για να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime