Τα Χριστούγεννα βρίσκονται... προ των πυλών και πολλοί ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για κάποιο ταξίδι, προκειμένου να περάσουν τις γιορτινές μέρες σε κάποιον προορισμό του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

Όσοι είχαν ήδη στο μυαλό τους τις γιορτές, έχουν κανονίσει και το ταξίδι τους για τους… τυχερούς που έχουν την δυνατότητα να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό, οι επιλογές είναι πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.


Στο «κόκκινο» οι πληρότητες

Άλλοι προτιμούν τα παραδοσιακά Χριστούγεννα με τα σαλέ και το πολύ χιόνι, άλλοι τα πιο… εμπορικά με τις τεράστιες αγορές.

Υπάρχουν μέρη που αξίζει να επισκεφθεί ειδικά τις γιορτινές ημέρες και να απολαύσει διαφορετικά έθιμα και κουλτούρες.

Ο κ. Τζώρτζης Σαρακατσάνης, ταξιδιωτικός πράκτορας μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την πληρότητα και για το εάν μπορεί να βρει κάποιος δωμάτιο.

«Εξαρτάται από το ξενοδοχείο και τις παροχές. Αν θέλει να κλείσει κάποιος τώρα θα έρθει αντιμέτωπος με ακριβές τιμές γιατί η πληρότητα είναι στο 90%. Πολλοί έχουν επιλέξει να στηρίξουν το Πήλιο μετά τις καταστροφές που υπέστη και οι ξενοδόχοι έχουν κρατήσει χαμηλές τις τιμές. Η πληρότητα στο Πήλιο έχει ξεπεράσει το 85%. Συνήθως συμπεριλαμβάνονται στα ξενοδοχεία και τα γεύματα των γιορτών», είπε χαρακτηριστικά.


Αυξημένη είναι και η ζήτηση για τους προορισμούς του εξωτερικού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακατσάνης, «ακόμα και τώρα υπάρχει ζήτηση αλλά δεν υπάρχουν θέσεις, μόνο από ακυρώσεις μπορεί να βρει κάποιος. Είμαστε 2-5% πάνω σε σχέση με πέρσι, που και πέρσι ήταν μία καλή χρονιά».