Σοκάρει η τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/12) στο Παλαιό Φάληρο, όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφοδρά με συρμό του τραμ. Λίγο πριν την σύγκρουση ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε ένα ζευγάρι που βρίσκονταν στην Αθήνα για διακοπές.

Ο γιος τους, μίλησε στον ALPHA, όπου ξέσπασε για το τραγικό δυστύχημα, τονίζοντας: «Πέθανε ακαριαία η μητέρα μου. Ο πατέρας μου χαροπαλεύει, είναι τραυματισμένος σοβαρά διασωληνωμένος. Ήταν στο πεζοδρόμιο και επέστρεφαν στη διάβαση».

Το ζευγάρι έχει ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο και βρισκόταν στην Αθήνα για προσωπικές υποθέσεις και πριν συμβεί η τραγωδία βρίσκονταν για φαγητό. Το όχημα τους παρέσυρε ενώ επέστρεφαν στο ξενοδοχείο στο Παλαιό Φάληρο όπου διέμεναν. 

Διαβάστε επίσης: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μοιραία σύγκρουση του ΙΧ με το τραμ με απολογισμό μία νεκρή και ένα τραυματία

 «Δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Έπεσε το αμάξι πάνω μου, δεν κατάλαβα τίποτα», ανέφερε ο οδηγός του τραμ από την μεριά του.

Πώς έγινε το δυστύχημα στο Παλαιό Φάληρο

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/12) στο Παλαιό Φάληρο, όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφοδρά με συρμό του τραμ κοντά στη στάση «Εδέμ».

Μια γυναίκα νεκρή και ένας 65χρονος άνδρας σοβαρά τραυματισμένος που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, όταν ΙΧ βγήκε εκτός πορείας παρέσυρε πεζούς και συγκρούστηκε με συρμό του τραμ.

Μετά τη στάση Έδεμ, το ασημί ΙΧ που κινείτο στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, συγκρούστηκε με διερχόμενο τραμ, που είχε κατεύθυνση από Γλυφάδα προς Αθήνα.

Ο οδηγός ήθελε να στρίψει δεξιά και πέρασε γρήγορα, και να περάσει το τραμ πριν αυτό περάσει από τη στάση.

Για άγνωστους λόγους το ΙΧ διέφυγε της πορείας του, και έπεσε πάνω σε μεταλικά κολωνάκια, τα έσπασε, και συγκρούστηκε με το τραμ, το οποίο εκτροχιάστηκε, ενδεικτικό της σφοδρής σύγκρουσης.

Τραγικός υπολογισμός ο θάνατος μίας γυναίκας καθώς και ένας 65χροονος που τραυματίστηκε και είναι στο νοσοκομείο.

Ο οδηγός συνελήφθη, κρατείται και θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις.