Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή σύλληψη ενός 17χρονου διακινητή μεταναστών στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 17χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

*Διαβάστε εδώ: Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 24χρονος - Το ΙΧ του καρφώθηκε σε τοίχο

Σε κοντινή απόσταση και προκειμένου να διαφύγει, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να εμβολίσει υπηρεσιακό δίκυκλο, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Ωστόσο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν τρεις μετανάστες, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (25- 12-2023), 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον συλληφθέντα, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Σε κοντινή απόσταση και προκειμένου να διαφύγει, επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει υπηρεσιακό δίκυκλο, ενώ στη συνέχεια εξήλθε του οχήματος και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Κατά την έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.