Στην πρόσληψη 4.276 μόνιμων υπαλλήλων για την κάλυψη μέρους των υπηρεσιακών αναγκών του Δημοσίου προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Από χθες «τρέχει» η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων και προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε 526 υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 15 Ιανουαρίου 2024 στις 14.00.

Δικαίωμα να πάρουν μέρος έχουν μόνο οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου 2023 (3ΓΒ/2023). Πρώτη φορά ο διαγωνισμός γίνεται ενιαίος για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και αφορούν μόνιμο προσωπικό και ΙΔΑΧ. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων οι ενδιαφερόμενοι φορείς (υπουργεία, δήμοι, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές κ.ά.) είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στις προσλήψεις σε διάστημα 30 έως 120 ημερών.

Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ενδιαφέρονται να διοριστούν σε μία από τις 4.276 θέσεις πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.asep.gr (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη. H κατάταξη των υποψηφίων γίνεται με δύο κριτήρια: τον βαθμό της γραπτής εξέτασης αλλά και τα μόρια τα οποία συγκεντρώνουν από τις διάφορες δεξιότητες που διαθέτουν, οπότε από την πρόσθεση και των δύο προκύπτει ο συνολικός βαθμός.

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: αρχαιολόγων ειδικότητας αρχαιοζωολόγων, βυζαντινών-μεταβυζαντινών, μουσειολόγων, προϊστορικών και κλασικών, αρχειονόμων και βιβλιοθηκονό μων, βιολόγων, βιολόγων-ιχθυολόγων, γεωλόγων και γεωτεχνικών, γεωπόνων, γεωτεχνικών δασολόγων, διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών, δημοσιονομικών, εφοριακών και τελωνειακών, διοίκησης επιχειρήσεων και διοικητικής οργάνωσης, διοικητικού-οικονομικού και διοι κητικού-λογιστικού, επικοινωνίας, μέσων και πολιτισμού, επιστήμης τροφίμων, ιχθυολόγων, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνικής εργασίας, κοινωνιολόγων, κτηνιάτρων, αρχιτεκτόνων-μηχανικών, ηλεκτρολόγων-μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, μεταλλειολόγων-μηχανικών, μηχανολόγων-μηχανικών, μηχανολόγων οικονομίας και διοίκησης, μηχανικών παραγωγής και διοίκησης, πολιτικών μηχανικών, αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών, χημικών μηχανικών, μηχανικών χωροταξίας, ηλεκτρολόγων μηχανολόγων, νομικών, διοικητικού-οικονομικού, περιβαλλοντολόγων, πληροφορικής, στατιστικής, φαρμακοποιών, χημικών και ψυχολόγων.

Για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα οι υποψήφιοι στην υποβολή των δικαιολογητικών τους, καλό θα είναι να μην περιμένουν την τελευταία μέρα, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή βλάβη στο σύστημα ίσως να μην τους επιτρέψει να πάρουν μέρος.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 28 Δεκεμβρίου