Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη (10/1) από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η οικογένειά του θα πραγματοποιήσει το ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμη του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που τον ταλάνισαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η κηδεία του έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών στις 16 Ιανουαρίου, με βασιλικές οικογένειες απ' όλη την Ευρώπη να παρίστανται στην τελετή, ενώ ακολούθησε η ταφή του στο Τατόι.

Έναν χρόνο, λοιπόν, μετά τον θάνατό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οικογένειά του θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμη του. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος γιος του, ο Παύλος Γλύξμπουργκ, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και το Σάββατο παραβρέθηκε στη λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ομόνοια.


Την Τετάρτη το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Θα γίνει και δεύτερο στο Λονδίνο


Όσο για το μνημόσυνο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο ειδικός επί των θεμάτων της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, Ανδρέας Μέγκος, θα τελεστεί στο Τατόι.

Παράλληλα προσθέτει πως επιθυμία της τέως βασιλικής οικογένειας είναι το μνημόσυνο να πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό περιβάλλον, ενώ αποκαλύπτει πως θα ακολουθήσει και δεύτερο μνημόσυνο στο Λονδίνο στις 27 Ιανουαρίου, παρουσία του βασιλιά Καρόλου, φίλων και συνεργατών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το εξωτερικό.