Έντονο προβληματισμό αλλά και ανησυχία για το τουριστικό μέλλον της Ζακύνθου προκάλεσε σε αρχές και φορείς του νησιού η εικόνα του «Ναυάγιου», το οποίο από την πρόσφατη κακοκαιρία έχει υποστεί ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ως αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ο Παναγιώτης Καποδίστριας κάλεσε σε συνεργασία τον δήμο έτσι ώστε να δοθούν λύσεις για το διάσημο αξιοθέατο που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

12

Σύμφωνα με το IONIAN TV,  ένας από τους πρώτους που αντίκρυσαν και φωτογράφισαν το «Ναυάγιο» μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Πόρτο Βρώμη - Μαριές Διονύσης Γιατράς, ο οποίος δήλωσε πως είδε να λείπει ένα μεγάλο μέρος από το σκάφος και να έχει μικρύνει και άλλο η παραλία χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κατάσταση «πολύ στενάχωρη».



Σύμφωνα με το imerazante.gr ο βουλεyτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στασινόπουλος βρέθηκαν χθες Τετάρτη στο υπουργείο Τουρισμού όπου και συναντήθηκαν με τον γ.γ Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή. Μάλιστα με υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά – Μαρία Κόλλια ζητά να εκδοθεί υπουργική απόφαση για άμεση παραχώρηση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού της ευρύτερης περιοχής του Ναυαγίου στον Δήμου.

1_2
2_2
3_2
4_2