Ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση των ετήσιων κρίσεων στους κόλπους της Αστυνομίας, μετά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπου επελέγησαν τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύντομα το ΚΥΣΕΑ θα συγκληθεί εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του τωρινού αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αν θα παραμείνει δηλαδή στη θέση του ή όχι, και εν συνεχεία το Συμβούλιο θα αποφασίσει για την τύχη των υπαρχηγών.

*Διαβάστε εδώ: Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Δημήτρης Χούπης είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

Μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή, τότε θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποφασίσει για την τύχη των αντιστρατήγων, των υποστρατήγων και των υπόλοιπων ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Αστυνομίας.

Οι φετινές κρίσεις θα είναι αξιοκρατικές και θα γίνονται με βάση τα πεπραγμένα των αστυνομικών, με ουσιαστική αξιολόγηση.

Πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν πως οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα ή το αργότερο τα τέλη του ερχόμενου μήνα.