Νέο κύμα ψύχους έρχεται στη χώρα από το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου. Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει κρύο, βοριάδες, ακόμη και χιόνια στην Αττική.

Ειδικότερα, το σκηνικό του καιρού για το Σαββατοκύριακο θα είναι χειμωνιάτικο με αρκετό κρύο και παροδικές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Από το πρωί ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του σχεδόν παντού, ωστόσο από το Άγιο όρος μέχρι τα ανατολικά της Λάρισας, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας τα σύννεφα θα επιμείνουν.

Στα ανατολικά και ηπειρωτικά της χώρας θα έχουμε φαινόμενα με χιόνια, ενώ από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα ανοίξει και θα καθαρίσει από τα σύννεφα.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 βαθμούς, στα βόρεια από 1 έως 6 βαθμούς και στα νότια στους 12. Στα δυτικά θα έχουμε θερμοκρασίες έως 11 με 12 βαθμούς και στα ανατολικά από 7 έως 11 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται κάποιες νέες χιονοπτώσεις τα ξημερώματα, στα βόρεια του νομού, σε υψόμετρα από 500 μέτρα και άνω, ενώ το πρωί όσο πιο ορεινά, θα σημειωθούν νέες μπόρες χιονιού. Από 5 έως 9 βαθμούς η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλονίκη στα πιο δυτικά και πιο βόρεια τμήματα θα έχουμε ξαστεριά, ενώ η Χαλκιδική μπορεί να έχει κάποιο... πασπάλισμα χιονιού τα ξημερώματα, με τη θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για την εξέλιξη του καιρού, ο έμπειρος προγνώστης καιρού σημειώνει ότι την Κυριακή στη χώρα το πρωί θα επικρατεί λιακάδα, όμως από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει από τα δυτικά με μπόρες χιονιού στα Ιωάννινα, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα ξεκινήσουν νέες βροχές.

Την Τρίτη νέες βροχές θα έχουμε στα δυτικά, αλλά και στα ανατολικά νησιωτικά. Την Τετάρτη λίγες μπόρες στα Δωδεκάνησα και κρύο στα βόρεια της Ελλάδας.

 Δείτε την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου: