Μπορεί η υπόθεση της εξαφάνισης της σορού του παιδιού που είχε αποκτήσει το 2009 με την πρώην γυναίκα του να μπήκε στο αρχείο, ωστόσο, όπως δήλωσε ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, ο 39χρονος φερόμενος ως φονιάς της Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη εικάζεται ότι εξαφάνισε τη σορό του νεκρού μωρού του για να ζητήσει αποζημίωση από το δημόσιο μαιευτήριο όπου νοσηλευόταν, πράγμα που δεν κατάφερε.

Ο δολοφόνος της Γεωργίας Μουράτη, σε ηλικία 23 χρόνων, είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βρέφος έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς. Μάλιστα, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο και τους παρουσίασε άλλο νεκρό, με σκοπό το δικό τους να προωθηθεί για υιοθεσία. Ακολούθησε σειρά ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά.

Τον Οκτώβριο του 2009, ακολούθησε μία ακόμη έκπληξη, όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές η εκταφή του βρέφους για να γίνει έλεγχος DNA. Ήταν ο μόνος τρόπος να αποδειχθούν ή να διαψευσθούν οι ισχυρισμοί του 39χρονου ότι το παιδί που τάφηκε δεν ήταν δικό τους και πως εκείνο το πούλησαν κάποιοι για υιοθεσία. Όταν όμως ανοίχτηκε ο τάφος, ήταν κενός και κάποιος είχε κλέψει το νεκρό παιδί.

H τότε αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών και σημερινή εισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, κατέληξε στη συνέχεια στο ότι το μωρό δεν απήχθη ποτέ από το νοσοκομείο, σύμφωνα με το voria.gr.

Παράλληλα, ζήτησε να γίνει έρευνα για την απώλεια της σορού και να εξεταστεί ποιος είχε συμφέρον να το εξαφανίσει για να μην γίνουν εξετάσεις. Αναφορικά με τις καταγγελίες περί αρπαγής από την πλευρά του 39χρονου, είχε καταλήξει ότι οι γονείς έβλεπαν επί δεκαεννέα ημέρες το παιδί τους στην κλινική, ενώ ήταν ζωντανό, και πως στενός συγγενής του ζευγαριού επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ότι το ίδιο παιδί παραδόθηκε νεκρό στην οικογένεια. «Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως το βρέφος άλλαξε ενώ ήταν ζωντανό» ανέφερε στην πολυσέλιδη διάταξή της η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, τοποθετώντας στο αρχείο τη μήνυση των γονέων.

Η πρώην σύζυγος του 39χρονου υποστηρίζει σήμερα ότι αυτός δεν σχετίζεται με την υπόθεση της εξαφάνισης της σορού του μωρού τους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν ήταν μπλεγμένος, δεν θα έκανα δύο παιδιά μαζί του, αλλά θα είχα φύγει».

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: ‘’Είναι ικανός να σκοτώσει, αλλά όχι να πουλήσει το μωρό μας’’, λέει η πρώην σύζυγος του 39χρονου


Θεσσαλονίκη: Το χρονικό του φονικού


Όταν το πρωί της 2ας Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Γεωργίας Μουράτη, του θύματος της άγριας δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, η μητέρα της πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή της, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι ο σύντροφος της κόρης της τη δολοφόνησε.

Το ένστικτο της μητέρας έκανε τους αναλυτές της Ασφάλειας να «τρέξουν» την υπόθεση. Λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν βίντεο που δείχνει το σύντροφο του θύματος και το φίλο του να ανεβοκατεβαίνουν στο διαμέρισμα της οδού Αριστείδου, στο κέντρο της Καλαμαριάς, τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.

Η κατάθεση του συνεργού του είναι αποκαλυπτική. Ο 39χρονος έστησε το σκηνικό της ληστείας, ο συνεργός περίμενε κρυμμένος μέσα στο σπίτι και, όταν η άτυχη γυναίκα πέρασε το κατώφλι του διαμερίσματος, της έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες, την «τύφλωσαν» και τη φίμωσαν με μονωτική ταινία. Στη συνέχεια, ο 39χρονος άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια του συνεργού του και, αφού του έκανε νόημα να βγει από το διαμέρισμα και να περιμένει στο Opel Astra, έσβησε τα φώτα και άρχισε να την κατακρεουργεί.

Τις επόμενες ημέρες άρχισε το θέατρο αναζητώντας τη σύντροφό του και αφισοκολλώντας φωτογραφίες, μήπως κάποιος την είχε δει, ενώ είχε μεταφέρει το πτώμα της με μπαούλο σε ερημική περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime