Ένα από τα πιο απαιτητικά είδη φωτογραφίας είναι η αστροφωτογραφία, η οποία απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνικές, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

Ο αστροφωτογράφος Φώτης Καφέτσης κοιμάται στους -28 βαθμούς αλλά απολαμβάνει τη φύση και νιώθει ευτυχία κάθε φορά που ξεκινά ένα ταξίδι για να φτάσει στην κορυφή ενός βουνού.

Μίλησε στο Mega για το απαιτητικό αυτό είδος φωτογράφησης και εξήγησε τι σημαίνει να είναι κάποιος αστροφωτογράφος: «Είναι αστροφωτογράφος, δηλαδή φωτογραφίζει τοπία και αστερισμούς και τις μισές μέρες του μήνα ζει στα βουνά. Είμαι φωτογράφος τοπίου, φύσης, άγριας ζωής και αστροφωτογράφος. Αστροφωτογράφηση είναι η τέχνη τού να βγάζεις φωτογραφία βραδινών τοπίων, αστερισμών, να πιάνεις τα άστρα. Η αστροφωτογράφηση θέλει πολύ διάβασμα και να είσαι συνέχεια στο βουνό, ώστε να βγάζεις φωτογραφίες».


Μάλιστα, μοιράστηκε και μία ξεχωριστή εμπειρία που έχει βιώσει: «Έχω κοιμηθεί στο κρύο στους -28,5 βαθμούς στο Σιάδι Μύγας στην Τύμφη. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο τεχνικός εξοπλισμός. Τις μισές μέρες του μήνα η ζωή μου είναι συνέχεια στα βουνά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να φθάσω γρήγορα στην κορυφή, πηγαίνω στο βουνό για να απολαύσω τη φύση και να την αποτυπώνω. Η φωτογραφία τοπίου και άγριας φύσης θέλει να είσαι φυσιολάτρης και να ξέρεις τις συνήθειες των ζώων».

«Διοργανώνω βιωματικές εκδρομές για να μείνει κάποιος ένα βράδυ στη σκηνή μαζί μας και να βιώσει τη μαγεία του βουνού. Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζω είναι οι καιρικές συνθήκες και τα ζώα», δήλωσε ο αστροφωτογράφος.